Teta Đuka pročitala nam je slikovnicu "Noćni vrtlar".

Gradska knjižnica i čitaonica „Mladen Kerstner“ Ludbreg objavljuje natječaj za dječju kajkavsku poeziju. Više o tome pročitajte u nastavku.

U skladu s trajnim usmjerenjem prema njegovanju, zaštiti i promociji kajkavskog jezika, Gradska knjižnica i čitaonica „Mladen Kerstner“ Ludbreg objavljuje: 3. javni natječaj za humoristički dramski tekst

Kišni proljetni dan.

Prvi travanj.

Ili prvi aaaapril? Je li vas netko nasamario?

Slovkići su se danas bavili predvježbama za izgovor glasa R. 

I danas su, za vrijeme okupljanja djeca konstruirala konstruktorom, koji najviše vole. Još uvijek smo na temi proljeće, koje se vidi svuda oko nas...

Već tjedan dana iza nas je mučno razdoblje kad se u knjižnicu moglo ući samo s covid potvrdom. Jedini komentar je: Ne ponovilo se! Napokon svi naši članovi mogu doći u knjižnicu i slobodno posuditi knjige za čitanje. Donosimo pregled najčitanijih naslova u veljači. Nadamo se da će vam ovaj popis pomoći u izboru.

Za vrijeme okupljanja djeca su konstruirala plastičnim konstruktorom. Razgovarali smo o tome kako se pripremaju za maškare i što će tko biti : Orlando : "Ja ću biti Hulk ! " Ana : "Ja ću biti kuharica ! " Vito, Sebastian i Ivan pripremaju se za Ninje ratnike. Anđelo : "Ja ću biti Harry Potter ! " Graciella : " Ja ću biti vještica ! "

I dalje haraju virusi i bakterije pa nam se neki još ne mogu priključiti, no naših troje  mušketira su nepokolebljivi.

 Stiže nam Valentinovo... Današnju radionicu započeli smo razgovorom o ljubavi i o tome kako se djeca pripremaju za Valentinovo.

Danas su antibioticima, temperaturama, školskim zamorima odoljeli samo Borna i teta Taja.

Kako održati ravnotežu i balansirati istražili smo između ostalog baš danas ...

7. dani Bože Hlasteca u OŠ Ludbreg

U znak sjećanja na njegovo pjesničko djelo Gradska knjižnica i čitaonica „Mladen Kerstner“ od 19. do 26. siječnja organizira Dane Bože Hlasteca s ciljem poticanja i njegovanja kajkavskog jezika.

Do povratka radnika s bolovanja Gradska knjižnica „Mladen Kerstner“ Ludbreg i dalje će raditi u jednoi smjeni prema sljedećem rasporedu: 

Na Dječjem odjelu Gradske knjižnice i čitaonice autorima pobjedničkih pjesama 5. recitala kajkavske poezije „Božo Hlastec“ u utorak 25. siječnja uručene su nagrade.

Primiče se siječanj kraju. Haraju bolestice. Od korone do raznih infekcija. Danas nas je zato bilo manje. 

U sklopu kulturne manifestacije  7. dana Bože Hlasteca, a u povodu 28. Obljetnice njegove smrti, cvijeće na grob poznatog ludbreškog pjesnika koji je pisao kajkavskim narječjem, na samoborskom gradskom groblju uz članove obitelji položili su i predstavnici Gradske knjižnice i čitaonice „Mladen Kerstner“ Ludbreg.

Unatoč brojnim problemima s kojima se knjižnice susreću u pandemijsko vrijeme uzrokovano korona virusom, Gradska knjižnica i čitaonica „Mladen Kerstner“ Ludbreg ostala je vjerna svojoj  tradiciji. Rezultat te vjernosti je o nova, sedma po redu, brošura objavljena u biblioteci „Ludbreške razglednice“. Riječ je o knjižici Darovi Svete Krvi koju autorski potpisuje Stjepan Stjepić, istaknuti hrvatski novinar i publicist.

Naše prvo druženje u ovoj mladoj godini....malo praznika, malo samoizolacija....

Zbog pogoršane epidemiološke situacije i ukazane potrebe Gradska knjižnica „Mladen Kerstner“ će za korisnike do povratka radnika s bolovanja od ponedjeljka 24. siječnja 2022. raditi prema sljedećem rasporedu: 

U sklopu kulturne manifestacije „7. dani Bože Hlasteca“ u izlogu gradske knjižnice i čitaonice postavljena je izložba tiskanih djela poznatog ludbreškog pjesnika Bože Hlasteca. Za života je Božo Halstec objavio pet samostalnih zbirki pjesama: Stari poti (1970.), Zvezde nad Sanoborom (1971.), Podravske senje (1977.), Na zemli tragi (1980.), Lubavne popevke (1989.).