Gradska knjižnica i čitaonica Mladen Kerstner Ludbreg organizira Čitateljski izazov s ciljem poticanja djece i mladih na čitanje što raznovrsnijih sadržaja te različitih tipova književnih i neknjiževnih tekstova u različitim formatima.

Izazov je namijenjen svim učenicima osnovnih i srednjih škola koji vole čitati i koji će čitanje tek zavoljeti.

Za sudjelovanje u Čitateljskom izazovu potrebno se prijaviti osobno u knjižnicu ili putem e-pošte na e-adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. U knjižnicu doći osobno, posuditi jednu knjigu za svaki izazov. Po izvršenju izazova, fotografirati naslovnicu te napisati kratak osvrt na knjigu i izazov. Sve zajedno poslati e-poštom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Čitateljski izazov traje od 1. ožujka do 31. prosinca 2019. godine. Obuhvaća dvadeset i pet izazova i podijeljen je na dvije razine. MINI-izazov je obavljen kada se izvrši dvanaest izazova po vlastitom izboru. SUPER-izazov je obavljen kada se izvrši svih dvadeset i pet zadanih izazova.