Naša razigrana i pouzdana slovkasta grupa okupila se u subotu u svojoj Knjižnici na završnim radionicama prije ljetne pauze.

Imali smo vrlo sadržajan program kojemu su prethodili isto takvi planovi, naravno.

Ponajprije smo porazgovarali o prethodnom razdoblju kao i o našim planovima za ljeto.

Potom smo prionuli na radni listić i istraživanje slova i glasa B.

Pitali smo se o njemu sluhom, gdje ga čujemo u pojedinim riječima, na početku na sredini ili na kraju riječi. Pisali smo ga kao veliko i malo slovo. Neki od nas su zapisali i imena sličica u kojima je bilo B, čak i njih više u jednoj riječi. 

Oslikali smo i naloge iz jedne pjesmice o bijelom čamcu s jarbolom. Što je jarbol, pitali smo tetu... Malo nas je radni listić iskušavao u matematičkim odnosima. Trebalo je nacrtati tri šarena balona na jarbolu, a oko čamca 5 ribica. 

Nadalje smo čitali slikopriču: "Glačalo na dnu mora". Hm. Sve je htjelo izglačati i travu i valove, toliko se zanijelo u svome poslu.

Malo smo o tome promišljali i izabrali si najljepše misli za sebe.

Potom smo izrađivali kućice od papira u kojima smo nacrtali svoju obitelj. Baš smo se zaigrali i s ljepilom s gliterom. Teta ga je otkrila u čarobnom ormariću.

Za kraj ove pedagoške godine naša nam je Knjižnica priredila veselu zakusku s našim omiljenim sokovima i grickalicama. I to nije sve! Naša nas je Knjižnica počastila i omiljenim desertom - sladoledom. 

Pa ljeto je stvarno već tu. Stiže nam godišnji odmor. Zasluženi. A mnogima od nas i polazak u školu.

Hvala svima koji nas podržavaju u našem slovkastom i ukupnom rastu i razvoju.