Nedavno nam se javila spisateljica za mlade Katija Romac koju djeca poznaju i kao Vilu Pričalicu. Ona je autorica nekoliko uspješnih knjiga za djecu: Djevojčica sa zlatnim pjegicama, Zajc Ivek, Ana ispod oblaka, Delfina – princeza od koraljnih grebena, Vučić Krezubić i Pužica Mudrica.

U sklopu projekta Čitajmo naglas napravila je kratki film u kojem čita svoju knjigu 'Dinosaur Pikec Mikec' i koji je dostupan na autoričinom profilu na Facebooku.
https://www.facebook.com/katija.romac/videos/3936178993128499/

Neumorna Vila Pričalica autorica je i lutkarskog filma 'Mudra Lavica' – dostupan je i besplatan je na Youtubu u serijalu
Vuk Krezubić ( https://youtu.be/hrgPtPfjpbM ) .
Kroz jednu jednostavnu priču o lavici djeci progovara o temi koja se rijetko spominje u školi i vrtiću. O ženskim pravima.
Mudra lavica uči djevojčice da je NE - NE... I da trebaju biti postojane u svojoj odluci, da budu sigurne u svoj stav ... Tema koja govori o prirodnom pravu da su žene jednake muškarcima u svim pravima i obavezama uključujući njihve naše različitosti i istosti. Svi smo mi, kaže Vila Pričalica, jednako vrijedna ljudska bića.