Među brojnim izložbama koje se organiziraju u povodu Međunarodnog dana žena bit će i ona u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice 'Mladen Kerstner'. Naime, u okrugloj dvorani Centra za kulturu i informiranje 'Dragutin Novak' održat će se otvorenje izložbe ljubavnih pjesama autora Vladimira Mihaljevića Kantora.

Kantor

Vladimir Mihaljević svira i piše od rane mladosti. Srednju školu je završio u Čakovcu, a paralelno i glazbenu u Varaždinu. U počecima radne karijere radio je kao pjevač, a u mirovinu je otišao kao pisac i profesor književnosti. Aktivan je u crkvenom zboru u kojem svira već gotovo pola desetljeća. Uz to, cijelo vrijeme i piše. Objavio je dvije slikovnice, nekoliko kratkih proznih djela, više poezije.

 

Na izložbi će biti izloženo petnaest njegovih pjesama koje govore o ljubavi između muškarca i žene. - Nema smisla pisati ni o čemu nego o ljubavi, o pravoj ljubavi. To je najbolja tema. - naglašava autor.

Otvorenje izložbe održat će se u ponedjeljak, 8. ožujka, s početkom u 18 sati u okrugloj dvorani Centra za kulturu i informiranje 'Dragutin Novak'. Moderatorica otvorenja bit će Zdenka Moslavac, a pjesmom će ga uveličati sam autor Vlado Mihaljević Kantor na gitari u duetu s Denisom Hajdarovićem na tamburi.