Tople zrake sunca, šarenilo cvijeća, mirisi, pjev ptica, zujanjekukaca...stiglo je proljeće.
S proljećem iz naše knjižnice dolaze i lijepe proljetne priče...

Teta Jasenka i njena prijateljica lutkica Proljetnica posjetile
su Dječje vrtiće "Sunce moje malo" i "Iskrica".

U veseloj atmosferi u Dječjem vrtiću "Sunce moje malo", u najmlađoj skupini "Bubamare", pročitali smo slikovnicu "Kako spavaju bubamare ?". Pa kako spavaju...? Nakon cjelodnevnog letamale bubamare trljaju okice od umora...umiju se kišnicom, operu zubiće borovom grančicom, uskoče u svoju točkastu pidžamicu, legnu u krevetić i slatko spavaju na svojem trbuščiću.

U srednjoj skupini "Mišići" pročitali smo slikovnicu "Puž Bartol". Iz priče smo saznali da puž Bartol živi u jednom vrtu, u kojem vrijedno čisti biljni otpad. Tamo žive i njegovi prijatelji : pčelice, bumbari, bubamare i mravi. Prijatelji su ga često zadirkivali da je jako spor, što je Bartola rastužilo. Nakon što ga je uvrijedio i jedan pauk, Bartol je odlučio napustiti vrt. Kad ga nije bilo, prijatelji su shvatili koliko im nedostaje. Pronašle su ga pčelice i zamolile ga da se vrati u njihov vrt. Puž Bartol odlučio se vratiti, a u vrtu je upoznao i pužicu u koju se zaljubio...Imali su mnogo malih pužića i cijela obitelj brinula se o vrtu.

U najstarijoj skupini "Lavići" pročitali smo slikovnicu "Plavo sunce". U priči smo upoznali dva oblačića kojima je bilo dosadno, pa su odlučili bojama i kistovima malo slikati po nebu. Svaki je uzeo po jedan debeli kist, umočio ga u boju i počeo slikati po nebu...Nebo je mijenjalo boje, a oblačići su bili presretni. Lagani povjetarac nosio ih je do Sunca, koje se htjelo poigrati s njima, pristalo je da ga oblačići obojaju u plavu boju. Tako je Sunce neko vrijeme bilo plavo, svi su gledali uvis i uživali u plavom Suncu. Oblačići pokraj njega veselo su mahali plavim kistovima. No, svi su znali da je sve to samo igra i da Sunce mora dobiti svoju staru boju. Žutu ! tako su oblačići Suncuponovno vratili njegovu žutu, a nebu plavu boju.

U Dječjem vrtiću "Iskrica" za sve skupine zajedno pročitali smo slikovnicu "Puž Bartol". Razgovarali smo o proljeću i pjevali proljetne pjesmice.