Prva subota u prosincu i naše druženje u veseloj Knjižnici. Uvijek volimo najprije istražiti prednji dio i dječji odjel. Malo se poigramo, roditelji se ogledavaju, teta nam kopira zadatke, ponekad ostavimo svoje jakne.

 

Neku su nam bolesni, a mi ostali smo prionuli gradnji grupnog zajedništva, upoznavanju jedni drugih, dubljim slojevima razumijevanja. Prijateljstvo i dijeljenje su nam bili glavni lajtmotivi našeg druženja ove subote. U tome nam je pomogao mali poligon, set za psihomotorički razvoj i fleksibilnost.

S ovim setom djeca mogu pustiti mašti na volju i napraviti vlastitu kombinaciju. Mogu započeti s gredama ravno položenim na pod kako bi se osjećala sigurno. Zatim ih mogu sastaviti ili koristiti na zakrivljenim stranama kako bi povećali nestabilnost. Životinje od laganog materijala  koje se mogu postaviti na set,  omogućuju im stvaranje vlastite priče, tako da one preskaču ili love jedna drugu. 

Dječje psihomotoričke vještine ovise o kombinaciji genetike, motoričkih vještina i mentalnih sposobnosti. 

Nekoliko je aspekata motoričkih vještina: karta tijela, dinamička koordinacija, ravnoteža, koordinacija oka i ruke, fine motoričke vještine i svjesnost o vremenu i prostoru.

Koristili smo ga i za razvoj priče i obogaćivanje rječnika. Za stolom smo provježbali naše prstiće i artikulacijski aparat u cjelini. Posebno smo se danas bavili glasom Š, a time ćemo nastaviti i u našem posljednjem druženju za ovu godinu za dva tjedna. Radili smo različite predvježbe, netko je malo vježbao i čitanje, a mi bi ponavljali za njim - riječi u kojima je Š na početku. 

Bilo je i pauza u kojima smo se osvježili Cedevitom i skatkišima, Josipa nam je ponijela Kiki puniozu, a na dar smo od tete dobili čokoladne djedice. Dok se igramo, teta s nekima od nas proradi ono što nam je veći izazov, npr.glas R ili slovkanje.

Sljedeći put više slavimo, imamo i piknik, kako je advent puno je aktivnosti i u gradu.

Mi Slovkiči uvijek volimo istražiti što ima u našoj Knjižnici i što bi si mogli posuditi za po doma za vikend!