I ove naše slovkasto subote mi smo uživali u našoj Knjižnici.

Opet nam se pridružio netko novi. Curica Josipa. A netko nije mogao doći pa se zbila naša grupa od pet.

Teta Taja nam je složila sportski poligon u našem malom dvorcu. Stvarno se može svašta kad proradi mašta i kad se ima volje. 

Poticanje motoričkih aktivnosti i kroz senzornu integraciju ključno  je za ukupni razvoj, za integraciju vještina i sposobnosti. Također, teta je dosta inzistirala na koordinaciji pokreta i održavanju ravnoteže. Baš smo ožednili i počastili se sokom.

Nakon toga smo malo zasvirali...udaraljke, bubnjeve, šuškalice, činele.... Kaže teta Taja da imamo smisla za ritam. Ritam je važan i za čitanje i za govorenje. Naša Knjižnica ima bogat glazbeni set i udobne jastuke za sjedenje na podu. Pst, pst...malo smo i prilegnuli. 

Ne zadugo.

Trebalo se pozabaviti govornim gimnastikom koja je završila u predvježbama za izgovor glasa R te u njegovoj korekciji kroz  korištenje poticajnih suglasničkih skupina koje nam je čitao dječak iz prvog razreda. A-ha!

A tek kako smo lijepo upotrijebili rekvizite iz sportskog poligona, pogotovo tunel - napravili smo si našu kućicu za igru! Najdraže vrijeme! 

Onda smo se malo umirili nekim zadacima za stolom koji su vježbali naš hvat olovke te održavanje pozornosti i praćenje kontinuiteta krivulja.

I na kraju smo zahvalili jedni drugima i uzeli svoje nagradne čokoladice.

Vesele nas novi susreti i prilike u našoj Knjižnici!