U subotu u vrijeme Poetskog gartlica  koji je bio popraćen predivnim izvedbama i Slovkići se sastali. Opet nam je bilo bolesnih, neki na moru, a neki se zauzeli nečim drugim. Bilo nas je četvero vrlih.

I opet smo imali veselo i energično upoznavanje sa novom Slovkicom, Evom.

Započeli smo s aktivnostima koje uključuju da se umirimo i koncentriramo na stolici i pozabavimo vještinama početnog čitanja i pisanja.

A one su nas onda povele u razgibavanje artikulacijskih aparata i vesele dječje igre u trku kako ne bismo ni imali osjećaj da mi nešto radimo, treniramo i potičemo našu mikro i makromotoriku.

A da ste nas samo čuli kako smo dobro oponašali glasanje brojnih životinja iz cijeloga svijeta.

Pomogli smo si i brain gym vježbama koje uključuju križne pokrete za poticanje obje moždane polutke i njihovu bolju međusobnu komunikaciju.

Koristili smo i izgovaranje glasova i suglasničkih skupova i malo se opet više pozabavili predvježbama za izgovor glasa R jer je to većini prisutnih danas bilo najpotrebnije. 

Dok su se djeca igrala, teta je složila piknik!  Oooo, bilo je oduševljenja posebnim okusom soka koji nam je darovala Knjižnica, a kruh nam nije trebao već samo prava hrana ;)))

Nakon toga smo opet oprali ruke, sve pospremili  i umirili naša bića vježbama prstićima na našem predivnim okruglom crvenom drvenom stolu igraonice ( bili smo mravi, puževi, hobotnice).

I na kraju smo razgovarali o situacijama kada se kaže hvala. I shvatili da smo mi darivali jedni drugima osmijehe, igru, vrijeme, piće i hranu i zahvalili se jedni drugima.

Također, zahvalni smo Knjižnici na velikoj podršci.