Štefica Vanjek i Đurđa Vukelić Rožić, dvije poznate spisateljice iz Ivanić Grada, u subotu 23. rujna 2023. s početkom u 18 sati u Vijećnici Centra za Kulturu i informiranje predstavit će nam svoje zbirke kratkih priča. Štefica Vanjek autorica je zbirke kratkih priča „Humoreske i priče reske“. Naša druga gošća, Đurđa Vukelić Rožić“, autorica je  zbirke kratkih priča „Ifkica kaj Ifkica“.

Gospođa Đurđa Vukelić Rožić, dobro je poznata našoj ludbreškoj književnoj javnosti. Od samoga početka 2000-te veoma uspješno sudjeluje na natječaju za Kratki komediografski dramski tekst.  Prve godine, 2020. za humoristički tekst „Legitimacija“ dobila je drugu nagradu, 2021. za tekst „I“ dobila je treću nagradu. Tekst „Osam“ 2022. proglašen je najboljim i zasluženo je dobio prvu nagradu u sklopu kullturne manifestacije Kešnerijada.

Kako se danas zbog prebrzog načina života nemamo kada ni nasmijati, kad u medijima prevladava crnilo, (ne)zgode iz života Ifkice i njenog Jožeka koje nam Đurđa Vukelić Roži donosi na moslavačkoj kajkavštini istinsko su osvježenje u poplavi koještarija koje nas svakodnevno zapljuskuju.

Dijaloge iz priča i igrokaza Đurđe Vukelić Rožić izvode Stjepan Rožić i Štefica Vanjek. Program vodi Ana Marija Pavlović.

Pozivamo vas na humorističku književnu večer dviju duhovitih dama iz Ivanić Grada. Dođite, smijte se s nama!