Prigodnim programima u sklopu kulturne manifestacije „Kešnerijada“ naša će knjižnica obilježiti 95. obljetnicu rođenja našeg velikog ludbrežana Mladena Kerstnera.

U četvrtak, 6. srpnja s početkom u 18,00 u svečanoj dvorani dvorca Batthyany održat će se 6. Recital dječjeg kajkavskog pjesništva „Kaj je kaj“. Na raspsiani natječaj ove smo godine primili 56 pjesama na kajkavskom jeziku od učenika iz osnovnih škola Ludbreg, Veliki Bukovec, Martijanec i Sveti Đurđ. Na recitalu ćemo objaviti odluku prosudbenog povjerenstva i autorima pjesama podijeliti zaslužene nagrade i priznanja.

Završnica Kajkavskih dana v Ludbregu je u subotu, 8. srpnja. Polaganjem cvijeća na spomen ploču na rodnoj kući Mladena Kerstnera, obilježit ćemo 95. obljetnicu njegova rođenja. Potom u 18 sati u svečanoj dvorani Dvorca Batthyany počinje program na kojem ćemo predstaviti Zbornik radova natječaja za kratki komediografski tekst (2020. – 2022.).

U Zborniku je objavljeno 17 tekstova koje je prosudbeno povjerenstvo odabralo na natječajima od 2020 do 2022. godine.

Nakon predstavljanja zbornika, objavit će se rezultati i podijeliti nagrade najuspješnijim autorima za ovogodišnji natječaj na koji je 6 autora prijavilo 8 tekstova.