Naš današnji susret počeo je veselo. Graciella je donijela svoju glazbenu kutiju, koja nam je svirala, djeca su plesala i  pokazivala pokrete koje  vježbaju na plesu.

Dolazi nam Majčin dan, razgovarali smo o majkama, opisivali ih, pričali o tome zašto volimo mamu, što volimo s njom raditi...

 Orlando : Moja mama zove se Helena i snjom volim ići van na igralište, brati cvijeće, ići na put u Karlovac k baki i dedi. Jako volim svoju mamu !

  Ana : Moja mama se zove Karmen i volim s njom ići van, u šetnju, volim da me vodi na ples i u vrtić. S mamo mi je uvijek lijepo.

 Graciella : Moja mama se zove Tatjana. Volim se s njom voziti na rolama. U školi smo mami radili staklenke s karticama, što ćemo raditi umjesto mame i tako joj pomoći. Reći ću joj : "Mama,   sretan ti Majčin dan, volim te !"

  Roland : Moja mama se zove Danijela. Volim se s njom  igrati skrivača.

  Nesa : Moja mama se zove Marija. Volim se s njom šetati po prirodi. U vrtiću smo crtali što mama radi.

  Vita : Moja mama se zove Ivana i volim kad me čuva i mazi. Skupa slažemo legiće. Pročitali smo priču "Mamin i moj dan" ( o dječaku Tinu koji je proveo  najljepši dan sa svojom mamom, u kojem su zajedno slikali, rezali, lijepili, crtali...Tog popodneva svašta su izradili i sve su poklonili sebi  za dar. Bio je to prekrasan, samo njihov dan. )

  Nakon priče zaključili smo da je najljepše s mamom provesti dan i što god radili lijepo je i sretni smo. Izrađivali smo čestitke za mame, šarene buketiće od srca. Ukrašavali smo srca od kolaž papira, lijepili ih na ukrasni karton, od srca složili buketiće, nalijepili prigodne naljepnice. Napisali tekst.

  Na kraju smo otpjevali pjesmicu "Čestitka majčici".