Evo nas opet! Sveti Nikola nije zaboravio djecu koja marljivo rade u Knjižnici. Pa da! Zato se i zove radionica!

Započeli smo čitanjem o Svetom Nikoli, tekst je opremljen slikom i riječi. Teta Taja je čitala, a djeca su prstićima pratila slike i riječi. Učili smo pravila slijeđenja, odozgora prema dolje, s lijeva na desno. A onda smo prepričali što smo čuli.

Nakon toga smo dobili list sa sličicama riječi koje započinju sa L ili sa R. Imenovali smo. Provjeravali razlučivanje prvog i zadnjeg glasa u riječi.

Nakon toga smo se u korekciji artikulacije pozabavili riječima u kojima je glas L potom glas Lj pa diferencijacijom ta dva glasa. 

Onda smo se odmorili pravilnim hvatom bojica, olovaka, flomastera i ukrasili one prethodne sličice da su bile za pojesti.

Čarolija naše radionice nas je onda povela u pauzu za igru. Ovaj put smo njuškali po svakom kutku igraonice naše Knjižnice  i svatko je uposlio svoje prstiće nečim zabavim u boji. Posebno su nam drage edukativne igračke od drva. 

Nakon pauze smo se vratili globalnom čitanju. O djedu Mrazu, naravno! Mjesec je prosinac! Nismo zaboravili ni njegov vrhunac - rođenje Isusa u jaslicama! 

Uz to smo imali i radni listić o životinjama koje se spremaju na ples. No, mogu ići zajedno, u paru, samo one čije ime počinje istim slovom....

Puni smo trikova!

Na kraju smo razmijenili darove u čaroliji dječjeg smijeha i kape Djeda Mraza koja svira, pjeva i pleše - na svačijoj glavi!