Od četvrtka 24. studenog u izlogu gradske knjižnice postavljena je izložba radova  „U susret Božiću“ zadrugara Učeničke zadruge „Jurek“  Osnovne škole Sveti Đurđ.

Ove smo godine izrađivali brojne božićne ukrase a naglasak smo ovom izložbom stavili na božićno drvce, čije zimzelene grančice predstavljaju  život koji se iznova rađa. Izložili smo i drvene kućice ispod božićnog drvca kao simbol ognjišta i topline doma. Nadamo se da će posjetitelji knjižnice zastati pored izloga i uživati u našim radovima.

Učeničko zadrugarstvo u Osnovnoj školi Sveti Đurđ ima dugu i bogatu tradiciju.  U vrijeme kad broj učeničkih zadruga stalno raste, a trenutno ih u Republici Hrvatskoj ima oko 700 ponosni smo što svojim rezultatima prezentiramo našu školu i zadrugu diljem Lijepe naše. Učenička zadruga Jurek jedna je od najuspješnijih i već 15 godina redovito sudjeluje na Državnim smotrama. U izvannastavnim aktivnostima, koje su dio zadruge, primjerenim metodičkim postupcima, pod vodstvom učitelja i vanjskih suradnika omogućujemo učenicima razvoj vještina, interesa i sposobnosti te usvajanje i primjenu znanja iz područja važnih za cjelokupan proizvodni proces od planiranja do tržišnog i drugog vrednovanja rezultata rada.

homeVelika je važnost učitelja mentora koji kod svojih učenika razvijaju i njeguju radne navike, kreativnost, stvaralaštvo, odgovornost, inovativnost, poduzetnost, snošljivost i potrebu za suradnjom.

Svake godine tržištu predstavljamo neki novi proizvod. Njegujemo tradiciju našeg kraja i poštujemo ekološke principe u proizvodnji. Trudimo se puno reciklirati i na taj način smanjiti troškove izrade novih proizvoda. U radu zadruge osim učenika i učitelja sudjeluju i vanjski suradnici, roditelji naših učenika, koji doniraju materijal potreban za rad i rado sudjeluju na radionicama u školi. Izložba će biti postavljena do 1. prosinca 2022.

Snježana Hranić, Voditeljica učeničke zadruge Jurek