U nedjelju 6. studenog u novoj dvorani ludbreškog Centra za kulturu i informiranje prikazan je ratno dokumentarni film "Ivan Sokač-život za Hrvatsku".  Prvim prikazivanjem ovoga dokumetarca u Ludbregu obilježena je 31. obljetnica odlaska prve ludbreške dragovoljačke postrojbe na zapadno slavonsko ratište 1991. godine.

Ovime će gradska knjižnice svoju zavičajnu zbirku Ludbregianu obogatiti vrijendom filmskom građom iz naše novije povijesti, iz Domovinskog rata u kojem je sudjelovao veliki broj građana Ludbrega. Uz knjigu „Dnevnik rata“ mr. Franje Križanića, ovaj film svjedoči o velikom doprinosu ludbreške samostalne satnije u sklopu 104. Brigade Hrvatske vojske na pakračkom ratištu. U postrojbi je bilo 35 dragovoljaca, a na prvoj crti bojišta ostala je do smjene 24. studenog 1991.

Scenaristi filma su Borna Marinić, Ivan Zvonimir Ivančić i umirovljeni bojnik HV Vladimir Leskovar, ujedno i redatelj filma.

O događanjima iz filma svojim izjavama svjedoče najrelevantnije osobe iz društvenog i političkog  života i vojnog vrha Republike Hrvatske toga doba. Film prikazuje životni i ratni put pukovnika Ivana Sokača koji je poginuo obnašajući dužnost  zapovjednika 104. brigade  HV Varaždin. Film je jedan od najvažnijih projekata Kluba varaždinskih branitelja, a dobio je suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja  i kulture RH za prikazivanje u osnovnim i srednjim školama.  

Nakon projekcije predane su Zahvalnice Gradu Ludbregu i gradonačelniku Dubravku Biliću za nesebičnu pomoć u ostvarenju projekata Kluba varaždinskih branitelja, Franji Križaniću bivšem gradonačelniku i nekadašnjem predsjedniku Kriznog štaba grada Ludbrega.