U organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice“Mladen Kerstner“ Ludbreg za učenike prvih razreda Osnovne škole Ludbreg zagrebačka Kazališna družina „Smješko“ izvela je predstavu za djecu „Nemaš pojma, Grizlijane“. Glavne likove glumili su Mirko Ilibašić, Lidija Kraljić i Monika Berberović u režiji Ivane Peroš.

Predstava je  nastala na predlošku knjige “Nemaš pojma, Grizlijane!”, jednog od omiljenih lektirnih naslova, te je ujedno i jedan od najpopularnijih naslova poznate spisateljice A. Đokić-Pongrašić.

djeca i glumciPredstava je mali mjuzikl za djecu, a govori o razmaženom i nespretnom medvjediću kojeg je cijeli život hranila njegova mama, pa sam ništa nije znao napraviti. Ipak, jednom kada je krenuo u svijet, malo po malo sve je naučio.

Ova priča metaforički prikazuje s kakvim se sve problemima susreće svaki od mališana pri polasku u školu, kada mora naučiti postati samostalniji i prihvatiti odgovornost, iako bi radije ostao kod kuće na brizi svojim roditeljima. Tako je i medvjedić Grizlijan napokon došao u dob kada mama i tata ne mogu više sve raditi za njega. To prvo prepoznaje mama, koja mu prestane davati sve što mu treba, kako bi se i on odvažio i sam krenuo u svijet i postao samostalniji. Grizlijan upravo to i radi – pokušava se snaći, odnosno sam pronaći nešto za ručak. Pokušao je sam uhvatiti ribu, pticu ili možda ukrasti pokoje jaje, ali nije mu ništa polazilo za rukom. No u zanimljivim susretima i razgovorima sa Krokodilicom, Vranom, Ribom, Lisicom i Krijesnicama dolazi do novih životnih spoznaja i postaje samostalniji….