Sastali se naši junaci u novom veselom istraživanju svojih mogućnosti. Sjedili smo za stolom i teta im je glasom predočavala sliku zanimljivih situacija u kojima životinje svojim glasanjem daju odgovore. Kroz to smo se puno igrali s A, E, I, O, U. A također smo se malo više bavili sa S i Š.


Tu smo priliku upotrijebili i da puno uključimo svoje prstiće te da nam naš dragi okrugli stol bude pozornica za paukove nožice, hobotničine krakove, ali i medvjedove šape.
Došao je onda dio gdje smo trebali tihovati, disati, a onda i zatvoriti oči i vratiti se s pričom koja nam je u našem životu bila najstrašnija. Nekome je to bilo kad mu je pas Pupi skočio na gnoj pa na cestu i nije se htio vratiti, drugome kad je sanjao da mu je mačka bacila kamen u glavu, trećemu je bilo kad ga je pauk ugrizao za guzicu, a nekom je bilo kad mu je auto pregazio mačku koja je voljela dolaziti u sobu i "čitati" knjige....
Iz prepričavanja smo skliznuli na teren njuškanja po igraoni i zajedničke igre. (Ide žaba rega rega, debela je pa se gega...)
Važno je na kraju sve pospremiti, pojesti svoj Kiki bombon i ponijeti veselo zadaću kući.