Nakon duge stanke napokon je u subotu 18.rujna rujna počeo program igraonice „Klinci u knjižnici“ Dječjeg odjela Gradske knjižnice „Mladen Kerstner“.

Teta Jasnica s djecom je razgovarala o jeseni koja dolazi u šumu, o promjenama koje se događaju u prirodi, te o šumskim životinjama koje se pripremaju za zimu.

klinci figureNakon što smo se upoznali s promjenama koje u šumu donosi jesen, teta Jasna pročitala je slikovnicu  "Dabrov dućan"  Brune Kumana. To je priča o marljivom dabru koji  je u šumi otvorio dućan i u kojem je bilo za svakoga po nešto: med, žirevi, sjemenke, pero, četka, blještavi predmeti i razni kamenčići. Svi stanovnici šume su kupovali u njegovom dućanu: vjeverice, pčele, ptice, medo, lisica i sova.

Djeca su potom prepričavali pročitanu priču i svatko je rekao što mu se najviše dopalo u priči, te smo se upoznali s nekim iskustvima šetnji kroz šumu i susretom sa šumskim životinjama.

U završnom dijelu djeca su radila modele životinja iz priče, bojali su dabra u bojanki, te su slagali puzzle po vlastitom izboru.