Drugi „Čitateljski izazov“ počeo je 1. ožujka 2020. i trebao je završiti do 31. prosinca 2020. godine. No, zbog pandemije korona virusa i potrebe pridržavanja propisanih epidemioloških mjera, odlučili smo produljiti rok za ispunjavanje zadataka iz izazova do 23. travnja 2021. godine.

Jučer smo upriličili prigodnu dodjelu najboljoj učesnici.

Od desetak prijavljenih sudionika, učenika Osnovne škole Ludbreg, sve postavljene zadatke jedina je ispunila Jana Sabol, učenica 8. razreda koju smo nagradili prigodnom nagradom.

 

Tom prigodom Jana nam je nešto više rekla o ovom čitateljskom izazovu:

Neki su izazovi bili teži i za njih je bilo teže naći pravu knjigu, a neki su bili lakši i čim sam pročitala izazov znala sam koju ću knjigu odabrati. Ove godine izazovi su bili lakši i razlog tomu je to što nismo čitali samo romane nego i razne knjige iz drugih područja kao što su ekologija, zoologija,umjetnost, geografija... pa nisam samo tražila romane i priče nego i razne znanstvene knjige. Svaki izazov je imao svoju priču i težinu, većina ih je bila laka, ali našli su se i oni za koje je trebalo malo više razmisliti i natjerati se na rad da ih se izvrši. Najteži izazovi bili su kada sam trebala pročitati knjigu koja je objavljena u godini mojeg rođenja jer je bilo jako teško naći knjigu koja je prikladna za mene i koju bih voljela pročitati. Zatim najteži izazov je bio kada sam trebala pročitati kriminalistički ili ljubavni roman, a to su žanrovi knjiga koje izbjegavam jer ih ne smatram pretjerano zanimljivima. Volim čitati knjige u kojima ima svega pomalo, a za ovaj izazov nisam odabrala dobru knjigu pa je i to utjecalo na težinu izazova. Idući izazov koji je bio najteži je taj u kojem sam trebala pročitati jednu knjigu u jednom danu, a budući da ja jako sporo čitam knjige i nikada prije nisam pročitala knjigu u jednom danu ovaj izazov našla sam dosta teškim jer nisam znala hoću li uspjeti, koliko ću ga puta trebati ponovo pokušati izvršiti i hoću li odabrati dobru knjigu za ovaj izazov. Na kraju sam uspjela napraviti iz prvog pokušaja i zbog toga sam bila jako ponosna na sebe iako je knjiga bila poprilično dosadna. Svi ostali izazovi prošli su bez problema i u izvršavanju i u odabiru knjige. Moj najdraži izazov je kada mi je prijateljica trebala preporučiti knjigu koju sam zatim trebala pročitati, a budući da je ona tu knjigu meni veći prije preporučila ona je bila sretna što ću konačno pročitati tu knjigu, a ja sam bila sretna što sam pročitala knjigu jer je bila jako dobra i zahvalna sam što je postojao jedan ovakav izazov jer bez njega nikada ne bih pročitala tu odličnu knjigu. Za mene ova pobjeda znači puno jer će možda neki početi čitati iako je čitanje sama sebi nagrada.