Već punih 8 godina djelatnici Gradske knjižnice i čitaonice Mladen Kerstner prigodnim sadržajima u sklopu kulturne manifestacije „Kešnerijada“ obilježavaju obljetnicu rođenja Mladena Kerstnera, velikog književnika koji je svojim scenarijima za kultne TV serije Mejaši i Gruntovčani proslavio kajkavski jezik svoga rodnoga kraja.


Na raspisani Javni natječaj za kazališni humoristički tekst Gradske knjižnice i čitaonice „Mladen Kerstner“ Ludbreg do 14. lipnja 2021. prijavilo se 8 autora s ukupno 12 dramskih tekstova. Natječaj je raspisan u sklopu kulturne manifestacije „Kešnerijada 2020 - Kajkavski dani u Ludbregu“ kojim Gradska knjižnica ove godine obilježava 93. obljetnicu rođenja poznatog hrvatskog pisca i scenarista Mladena Kerstnera. Sve prispjele radove pregledalo je posebno Prosudbeno povjerenstvo. U širem izboru nalazi se 6 tekstova koji će ući u Zbornika radova pod „Kešnerovi meštri smeha“. Povjerenstvo će od tih tekstova odabrati tri najbolja, a na temelju njihove odluke u četvrtak 8. srpnja 2021. s početkom u 19 sati u svečanoj dvorani dvorca Batthyany održat će se podjela nagrada autorima za odabrane tekstove. Prva nagrada je 2000, druga 1000 a treća 500 kuna.
U sklopu programa Đurđa Kokanović izvest će se isječak iz igrokaza "Poštene žene", ludbreške kroničarke Marije Winter, koji je u obliku kratke monodrame priredio Aleksandar Horvat.