Na mrežnim stranicama Hrvatskog knjižničarskog društva objavljena je Lista dobrih knjiga za djecu, mlade i roditelje objavljenih u 2020. godini

( https://hkdrustvo.hr/hr/strucna_tijela/17/publikacije/ ).


Lista dobrih knjiga sadrži popis s anotacijama kvalitetnih knjiga domaćih i stranih autora, za djecu od rane dobi do knjiga namijenjenih djeci i mladima, stripove za djecu i mlade, te popularno-znanstvenu literaturu za djecu, mlade, roditelje, učitelje i odgajatelje.
Lista sadrži : Slikovnice za najmlađe (12), Slikovnice hrvatskih autora (30), Slikovnice stranih autora (34), Knjige za djecu hrvatskih autora ( 17), knjige za djecu stranih autora ( 22), knjige za mlade hrvatskih autora (9), knjige za mlade stranih autora (9), strip za djecu (5), strip za mlade (5), popularna znanost za djecu i mlade (66), stručna literatura za roditelje (23).
U izradi Liste dobrih knjiga sudjelovale su članice Komisije za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva: Sanja Dunatov, Ida Gašpar, Andrea Grošelj, Dina Kraljić Keti Krpan, Blaženka Mavrić Vadlja, Branka Mikačević, Morana Peranić, Anita Spevec, Marina Šimić, Sonja Šimić, Vjeruška Štivić.