21.8.2019. - SULI U AVANTURI PUTOVANJE

 priča i kreativna radionica

 

U srijedu, 21. srpnja  održana je kreativna radionica „Suli u avanturi putovanje“.  Mali i veliki kreativci izradili su veliki plakat inspiriran pričom. Radove polaznika radionice pogledajte u izlogu naše knjižnice.

 

 

10.7.2019. - NEMO - priča i kreativna radionica

 

U srijedu, 10. srpnja  održana je kreativna radionica „Nemo“.  Mali i veliki kreativci crtali su kredama svoje omiljene morske životinje. Radove polaznika radionice pogledajte u izlogu naše knjižnice.

 

 

3.7.2019. - NA MORU - priča i kreativna radionica

 

   

Na jučer održanoj kreativnoj radionici, kroz priču "Na moru", istražili smo morski svijet i izrađivali hobotnice. Radionica je održana u dječjem odjelu Knjižnice.

 

 

Proljetna radionica - 25.4.2019.

 

   

Na radionici koju su vodile članice kulturno umjetničke udruge "Magda i Luisa" naučili smo izrađivati cvijeće i bukete od krep papira koji su prekrasan ukras a mogu poslužiti i kao zgodan poklon kojim možemo nekoga razveseliti.

 

 

Zimska radionica - 10.1.2019.

 

   

Danas smo se opet okupili u Knjižnici. Pridružilo nam se još prijatelja. Bilo je veselo i zabavno. Sjec-sjec, farb-farb, ljep-ljep i nastali su prekrasni zimski motivi i oblici. Nestrpljivo očekujemo slijedeću radionicu!

 

 

Zimska radionica - 8.1.2019.

 

  

Nova godina za mlade kreativce započela je zanimljivo u prostorijama Knjižnice. Izrađivali su zimske motive. Škarice su pjevale cik-cak, cik-cak, krojila se odjeća za snjegoviće. Bojice se šepurile svojim šarenilom i plesale po motivima, a ljepila su svakom obliku dala pusu kako bi na kraju snjegovići i snježne pahuljice "oživjeli" u svoj svojoj ljepoti.

 

          Božićna krativna radionica za odrasle - 18.12.2018.

 

              

            

 

Kad se male ruke slože, sve  se može, sve se može. Ovaj puta složile su se velike ruke i želja za naučiti nešto novo iz svijeta umjetnosti, uradi sam. Uz stručno vodstvo Snježane Hranić izrađivali smo kutije za nakit (ili nešto drugo, po želji vlasnika). Raznim šablonama definirali smo reljefni izgled kutije i bez obzira na to što smo nokte na prstima "lakirali" bijelom bojom, a i dio dlanova, uredno smo pobojali cijelu kutiju. Sljedeće faza bila je decoupage. Već smo malo iskusniji u toj tehnici, no svejedno smo ponovili lekciju. Novost nam je bila dati kutiji završni izgled. To smo radili pastom za patiniranje. Kutije su zaista ispale predivne, što se može vidjeti na priloženim slikama. A zadovoljstvo - bezgranično!

 

Dječji tjedan u Knjižnici - posjet DV "Smjehuljica" - 2.10.2018.

 

U sklopu "Dječjeg tjedna", u Knjižnici je održana radionica za djecu iz DV "Smjehuljica s temom "Oblačak". Započela je zagonetkom na koju su djeca brzo odgonetnula da se radi o oblaku. Bistre glavice! Teta Martina im je pročitala priču "Oblačkove igre" i prikladno sadržaju bojali su oblake i kišne kapi. Nisu izostale niti igrice.

Micro:bit - 6.9.2018.

  

             

             

U GKČ Mladen Kerstner Ludbreg održana je besplatna Micro:bit radionica u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih. Cilj ove radionice je bio razviti interes za programiranje i robotiku i kod djece koja još nemaju iskustva i znanja u programiranju, a žele naučiti nešto više. Sudjelovali su osnovnoškolci. Voditelj radionice g. Dejan Drabić, ambasador STEM revolucije, kratko je upoznao djecu sa svim mogućnostima Micro:bita i napomenuo da je njegova mogućnost ograničena samo maštom djece. U praktičnom dijelu djeca su se kroz konkretne vježbe poigrala s mogućnostima Micro:bita. Zajednički zaključak je da im je radionica bila jako zabavna, zanimljiva i informativna.

 

Dan planeta Zemlje

Male ruke za planet Zemlju-učenici 1. r. OŠ Martijanec-17.4.2018.

 

         

 

         

22.4. je dan kada obilježavamo Dan planeta Zemlje. Posvećen je očuvanju i zaštiti okoliša od opasnosti globalnog onečišćenja. Tim povodom učenici 1. razreda OŠ Martijanec, sa svojom učiteljicom Anitom Pretković, posjetili su Knjižnicu i održali radionicu na tu temu. Za početak pročitana je priča "Zašto se plavi zec spustio na Mjesec?" Govori o tuzi Mjeseca što je njegova sestra Zemlja svakim danom sve više uprljana, njena kosa sve manje zelena. Razmislimo zašto je to tako i što možemo učiniti da to promijenimo. Vrijedne, male ručice svoj su doprinos za Dan planeta Zemlje dale u izradi lampiona kojih su sami obojali i izrezali. Poruka svima: Sačuvajmo naš Planet!

 

Božićna radionica

 

                     

Ovogodišnja božićna radionica započela je 16.12.2017. u prijepodnevnim satima za djecu svih uzrasta. Raznobojni papiri, ljepilo, škarice... na stolu, mamile su ručice da od njih naprave božićne ukrase. Za one manje spretnije u pomoć su priskočile mame i bake. Njihov "proizvodni proces" i "finalni proizvod" pogledajte na gornjim slikama.

 

                     

Drugi dan, 18.12.2017. božićnoj radionici, koja se održavala u popodnevnim satima,  pridružila su se i malo starija djeca. E, tu su se izrađivali malo "kompliciraniji" ukrasi, a i božićne čestitke. "Alati" su im, osim papira, ljepila i škarice, bile i drvene bojice. Dali su si mašti na volju, a rezultat je bio odličan.

 

                               

Treći dan, 19.12.2017. je bio završni dan božićne radionice. Djeca su na izbor imala izraditi čestitke, boriće, ukrase... Osim uobičajenog materijala, papiri, bojice, škarice, ljepila... na stolu su se našli i "gliteri" s kojima su "proizvodima" dali svečaniji izgled.

 

Ljetna radionica za djecu

 

                    

Dana 11. i 12. 07.2017. od 10:00 do 12:00 sati u Knjižnici je održana Ljetna kreativna radionica za djecu. Spretne ruke izrađivale su "zmajeve", a koristili su se drveni štapići, špaga, plastične cijevčice, papir. Zadnji, pravi oblik "zmajevi" su dobili kada su djeca pustila mašti na volju i objala ih šarenim bojama.

 

Uskrsna radionica za djecu

 

        

Ovogodišnja Uskrsna radionica za djecu održana je u Knjižnici dana 08.04.2017. u vremenu

 od 09:00 do 11:00 sati. Male vrijedne ruke su izrađivale ukrase od papira i oslikavale pisanice.

Koliko su bili vrijedni, pokazuju priložene slike.

 

Zimska radionica za djecu

                     

         

        

Na zimskoj radionici, održanoj 10.01.2017 u vremenu od 10:00-12:00 sati djeca su imala

 priliku naučiti kako izraditi bookmarkere i snježne ukrase.

 

  Božićna radionica za djecu

 

                                    

Radionica je održana 17.12.2016. u prostorijama Knjižnice od 09 - 11 sati. Izrađivali su se drveni ukrasi za bor, božićne čestitke i kućice za djeda Mraza.

 

Prstići mali i nježni isprepliću se vješto
na kraju radionice oblikuje se nešto
sličice, figurice, kuglice i cvijeće
zečiće, školjkice i mirisne svijeće.

Flomasteri, kistovi i vodene boje
gumice i škare oblike kroje
ljepilo ih skupa drži
ne da suncu da ih sprži.

Na kraju izložba se složi
al' prava, na zidu, ne na kakvoj koži
tako mali, tako spretni
svi zajedno smo jako sretni.

 

Božić, Uskrs ili ljeto, nije bitno. U knjižnici uvijek mašta radi. Sada ovo, sada ono, ideja nikad dosta. Vješte dječje ruke šetaju po stolu pun boja, papira, pribora. Uz cvrkutave glasiće,a ponekad i koje pjesmice, stvaraju se likovi čija ljepota vam oduzme dah.
Stvarajte maleni, stvarajte sad, ovo je vaše vrijeme i vaš sat.