OBAVIJEST: Ova verzija stranica se ne ažurira i služi isključivo kao arhiva prethodnih aktivnosti
u knjižnici (do rujna 2020. godine). Ove stranice nisu sukladne Zakonu o digitalnoj pristupačnosti.
Novim stranicama možete pristupiti ovdje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 

 

 

 

OBAVEZNO NOŠENJE MASKI

Prema odluci Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, koja je stupila na snagu 15. srpnja 2020., prilikom dolaska u knjižnicu obavezno je korištenje maske za lice ili medicinskih maski uslijed trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

 

Radi sprečavanja širenja zaraze nužno je pridržavati se dosadašnjih higijenskih standarda i uputa o preporučenom razmaku te ograničenom broju osoba u zatvorenom prostoru. Pri ulasku u prostor Knjižnice obavezno je dezinficirati ruke sredstvom za dezinfekciju postavljenim na ulazu. Moguće je kretanje korisnika po prostoru slobodnog pristupa Knjižnice uz obavezno poštivanje razmaka od dva metra i što kraće zadržavanje u prostoru. Između korisnika i djelatnika potrebno je održavati fizički razmak od dva metra. Radi ograničenja o istovremenom broju osoba u zatvorenom prostoru, nakon izlaska jedne osobe, u prostor može ući iduća. Prilikom ulaska i čekanja u redu ispred Knjižnice također držite međusobni razmak od propisana dva metra.

 

 

NAPOKON: U KNJIŽNICU BEZ OGRANIČENJA

Na temelju preporuke Hrvatskog zavoda za knjižničarstvo, od danas korisnici Gradske knjižnice i čitaonice „Mladen Kerstner“ Ludbreg imaju slobodan pristup građi, uz poštivanje svih propisanih mjera zaštite, a to je obavezna dezinfekcija ruku pri ulasku u knjižnicu i pridržavanje fizičke udaljenosti od 2 metra. Novim preporukama koje su u skladu s Preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, građa se odmah razdužuje i vraća na police. Od sada korisnici sami mogu birati građu na policama, uz preporuku korištenja zaštitne maske. Ako se građi pristupa bez zaštitne maske, korisnici moraju ruke dezinficirati prije i poslije korištenja građe na polici. Od danas je korisnicima omogućeno korištenje čitaonice dnevnog tiska i računala uz držanje fizičke udaljenosti od 2 metra,  te obaveznu dezinfekciju ruku prije i poslije korištenja svake od navedenih usluga. Kako je na temelju novih preporuka ukinuta obaveza držanja građe u karanteni, knjižnica od ponedjeljka 15. lipnja do 7. rujna 2020. za korisnike počinje raditi po ljetnom rasporedu i to:

Ponedjeljkom i utorkom od 13:00-19:00 (pauza 16:30 -17:00) ,

te srijedom, četvrtkom i petkom od 8:00-14:00 (pauza 10:30-11:00).

 

 

 

 

___________________________

 

SMJERNICE ZA RAD S GRAĐOM  I KORISNICIMA

 

GRADSKE KNJIŽNICE I ČITAONICE

"MLADEN KERSTNER" LUDBREG 

od 27. travnja 2020. godin

 

____________________________

 

Općenito o knjižnici

Gradska knjižnica i čitaonica „Mladen Kerstner“ Ludbreg djeluje u prostoru od cca 184 m2 u zgradi Centra za kulturu i informiranje „Dragutin Novak“ Ludbreg, na adresi Trg Svetog Trojstva 19. Djelatnost Knjižnice se odvija na dva odjela (odjelu za odrasle, te dječjem odjelu), a od 2014. godine, dječji odjel proširen je na prostor igraonice. Stalno su zaposlena četiri djelatnika, a puno nam pomažu i naši volonteri. Knjižnica organizira mnoštvo programa za djecu i odrasle, kako bi informirali, educirali, podržavali kulturni i društveni razvoj naše zajednice, te omogućili slobodan pristup znanju.

 

O Mladenu Kerstneru

Mladen Kerstner (Ludbreg, 8. srpnja 1928. - Zagreb, 9. rujna 1991.) 
-  hrvatski novinar, pisac, režiser

Pisao je pjesme, pripovijetke, drame za radio (30), kazalište (4), i televiziju. Bio je član Društva hrvatskih književnika. U svojim djelima na poseban humoristički način tematizira rodni kraj (ludbreška Podravina), problematizira težak život ljudi ruralnog kajkavskog mentaliteta. Najveće domete postigao je u svoja dva djela, od kojih su nastale popularne televizijske serije, Gruntovčani i Mejaši. U njima je kreirao nezaboravne likove Dudeka, Regice, Cinobera, Presvetlog i dr.

 

"Meni je mileše gladen sedeti pod svojom hruškom, nek se bogactvo sveta imeti", konstatirao je o svom rodnom kraju Mladen Kerstner.

 


 

 

 

Radno vrijeme

za korisnike

 

ponedjeljak - petak

7.00 - 19.00

subota

8.00 - 12.00

 

 

 

Članarina je besplatna

za učenike OŠ i SŠ Ludbreg

kao i za djecu

ludbreških dječjih vrtića