"Knjiga u šetnji" projekt je naše Knjižnice od 2011. godine u čijoj nam realizaciji pomažu i građani Ludbrega, poklanjajući svoje knjige koje im ne trebaju, te time omogućuju ostalim građanima lakši pristup knjigama. Zajedno s djelatnicima knjižnice sudjeluju u poticanju i popularizaciji čitanja. Svaka knjiga prikupljena u toj akciji dobiva posebnu oznaku s porukom za buduće čitatelje.

 

"Knjiga u šetnji" može se pronaći na željezničkom kolodvoru kao i u Domu zdravlja u Ludbregu. Neka vaše putovanje ili čekanje uljepša "Knjiga u šetnji". Pročitanu knjigu možete vratiti natrag ili ju pokloniti prijatelju.

 

 

KNJIGA U ŠETNJI – PROČITAJ ME!

 

Bookcrossing je svjetski pokret koji je nastao na ideji da knjigu treba osloboditi, izvaditi ju s police i pomoći joj da iskorači u svijet. Službeno je započeo 21. travnja 2001. godine kada je Amerikanac Ron Hornbaker primijetio kako na internetu postoje stranice za praćenje novačanika i fotografija, no da ne postoje i one koje prate knjige. Uz pomoć supruge i kolega pokrenuo je inicijativu koja je izrasla u međunarodni pokret s velikim brojem aktivnih članova. Zahvaljujući njima i brojnim volonterima diljem svijeta, gotovo 9,5 milijuna knjiga traži svoje čitatelje u 132 zemlje.

KNJIGA U ŠETNJI

ČITAJMO GROFOVSKI

DANI BOŽE HLASTECA

KEŠNERIJADA

NOVA KNJIŽNICA U LUDBREGU

OSTALI PROJEKTI