Povodom Dana grada pripremili smo izložbu autora Tomice Letine, Ludbrežana kojem je fotografija strastveni hobi. Ovog, inače umirovljenog učitelja tjelesne i zdravstvene kulture poznaju mnogi jer je u 43 godine radnog iskustva učio i odgojio brojnu djecu. Nerijetko ga možete sresti kako biciklom obilazi grad i pritom fotografira njegove znamenitosti, aktualnosti, krajolik..

letina

Dosad je tako 'okinuo' preko 100.000 fotografija koje objavljuje na Internetu i društvenim mrežama.

- Na Google Mapsu sam objavio preko 20.000 fotografija, većinom Ludbrega i ludbreškog kraja, te napisao preko 2300 recenzija. Postao sam lokalni vodič najviše razine sa 100.000 bodova i s 243 milijuna pregleda, gotovo kao Lady Gaga – kroz smijeh objašnjava Letina. Lijepo je, kaže, kad ljudi prepoznaju tvoj trud i kreativnost i nagrade te pohvalom. To je poticaj za dalje.

Fotografija ga je počela zanimati još za vrijeme osnovnoškolskih dana, a u jednom periodu života u svojoj je kupaonici imao cijeli fotolaboratorij. - Paralelno uz fotografiranje skupljam i stare fotografije Ludbrega koje imaju ogromnu vrijednost, a koje bi Ludbrežani inače možda bacili. Sve sam ih digitalizirao pa kada im pribrojim i svoje autorske fotografije i video uratke imao oko terabajt podataka. - otkriva.

Sve navedeno potaklo nas je da ga zamolimo da neke od njih podijeli s nama u sklopu ove izložbe.

- U više navrata su me nagovarali da izložim nešto, ali evo tek sad sam to, opet uz nagovor, odlučio napraviti. Tematika izložbe izložene u izlogu gradske knjižnice su rijeka Bednja i Otok mladosti. Budući da se u zadnje vrijeme puno pažnje posvećuje njihovom uređenju i aktivnijem korištenju, mislim da su to odlični motivi za ovu prigodu. Fotografije su novije, nastale su u ovom zimsko-proljetnom periodu. - otkriva autor.

Stoga, ako se nađete u blizini našeg izloga pozivamo vas da dođete malo bliže, zastanete i razgledate ovu nadasve zanimljivu izložbu ludbreških prirodnih znamenitosti.