Knjižnica je 2016. Godine, uz financijsku potporu Grada Ludbrega, pokrenula projekt „Bebe u knjižnici“. Sve bebe rođene na području grada Ludbrega dobivaju „prvu slikovnicu“.
Paket sadrži brošuru sa savjetima za roditelje zašto čitati djeci, kako čitati i preporuke te prijavnicu za besplatno učlanjenje u knjižnicu koja se može iskoristiti godinu dana od primitka. Uz brošuru i prijavnicu paket „Bebe u knjižnici“ sadrži „prvu slikovnicu“. Cjelokupni sadržaj upakiran je u male platnene torbe.

Cilj programa:
Do trenutka kada djeca proslave prvi rođendan, kroz čitanje priča naučit će sve osnovne govorne obrasce koji su im potrebni pri učenju materinjeg jezika. Što im više priča pročitamo naglas, većem će broju riječi dijete biti izloženo te će ih brže i bolje samo početi koristiti.
No možda najvažniji razlog zbog kojeg djeci treba čitati naglas, je uspostavljanje veze između onog što dijete najviše voli – samog roditelja i knjiga. Na taj način pokazujemo djetetu da je čitanje aktivnost koja je važna i kojoj treba posvetiti vrijeme i pažnju.