Manifestacija Kajkavski dani u Ludbregu-Kešnerijada održava se povodom obilježavanja dviju obljetnica: rođenja Mladena Kerstnera i snimanja serije Mejaši.
Manifestacija se održava od 10. do 12. svibnja i od 6. do 8. srpnja 2019. godine.
Serija Mejaši nastala je na pozivnom natječaju Televizije Zagreb 1968., a pilot epizoda emitirana je 14. kolovoza 1969. godine. Nakon uspjeha napisana je cijela serija koja prati zgode i nezgode stanovnika podravskog sela. Snimana je u okolini Ludbrega, u mjestu Hrženica.
Mejaši su serija o suvremenom čovjeku podravskog sela. To nije komedija situacije nego realistični mozaik svakidašnjeg života, navika i običaja u selima gornje ili kajkavske Podravine. (Mladen Kerstner, lipanj 1970.)
Cilj je manifestacije podsjetiti na sve one koji su sudjelovali u stvaranju ove serije, Mladena Kerstnera, (autora), Ive Vrbanića (redatelja), Ilije Vukasa (snimatelja), Ante Nole (scenografa) te 40-tak glumaca zagrebačkih i varaždinskog kazališta.
Prisjećamo se TV serije koja još uvijek živi u našem kraju i gdje su stanovnici s radošću dočekivali glumce Smiljku Bencet, Nikicu Novosela i sada već pokojnog Martina Sagnera.