Ovoga puta, prilikom odabira novih naslova za predstavljanje, pažnju smo usmjerili na potrebe naših mlađih korisnicima. Naime, odlučili smo predstaviti tri knjige za djecu i mlade. Bit će riječi o nacionalnoj povijesti i baštini, krticama, lisicama, konjima i magiji. No, idemo redom.

 

1. Igor Lepčin: Adriatic Ana i legenda o pulskoj Areni

Adriatic Ana

Prva knjiga koju predstavljamo je zapravo druga knjiga u serijalu grafičkih romana za djecu i mlade koji je koncipiran kao niz edukativno-zabavnih romana u kojima se kroz kriminalističko-pustolovni žanr tematizira hrvatska kulturna baština.

U prvoj knjizi čitatelji su imali prilike upoznati 12-godišnju djevojčicu Anu koja je oduševljena starim zanatima, rukotvorinama, povijesnim građevinama, kao i svim mogućim načinima očuvanja naše prirodne i kulturne baštine. Nakon što je uspješno spasila krađu najpoznatije dubrovačke znamenitosti, ovoga puta uvučena je u zamršenu intrigu vezanu za tajanstveni Vilinski grad i čarobni vilinski prah u kojem je, prema legendi, lijek protiv svih bolesti, a to je upravo ono što treba njenom djedu kako bi se spasio od koronavirusa.

Riječ je o djelu koje će mladi zasigurno prihvatiti, rado čitati i uživati u odličnoj sintezi teksta i slike.

 

2. Milana Vuković Runjić: Tajna šuplje kule

Tajna šuplje kule

 

Riječ je također o drugom nastavku knjige u kojoj su glavni likovi Vladimir i Matilda.

U knjizi su suprotstavljena dva svijeta – u jednom žive 'obični i normalni' ljudi, dok u drugom živce vještice i čarobnjaci.

Hoće li ti svjetovi ostati strogo odijeljeni ili će se još jednom protagonisti izmiješati poput igraćih karata?
Vidjet ćete to u nastavku priče o dobrom čarobnjaku Vladimiru i njegovoj kćeri Matildi.

Zapamtite, dobro uvijek pobjeđuje zlo, no da bi došlo do kakvog-takvog primirja između čarobnih događaja i stvarnosti, junaci ove knjige će mnogo toga morati pretrpjeti i naučiti.

Učite i vi s njima!

 

3. Charlie Mackesy: Dječak, krtica, lisica i konj

Dječak krticajpg

 

Posljednji naslov koji predstavljamo je zapravo moderna basna za sve uzraste.

„Knjiga 'Dječak, krtica, lisica i konj' pokušava naći odgovore na univerzalna pitanja u stotinjak divnih crteža cijenjenog britanskog ilustratora Charleya Mackesya. Svojim blagim, poetičnim tekstom i rapsodijom crnog tuša i pomno odabranih detalja u boji, ova jedinstvena knjiga nudi inspiraciju i nadu u nesigurnim vremenima.” - opisuje izdavač.

Ova priča govori o prijateljstvu između jednog znatiželjnog dječaka, jedne pohlepne krtice pune života, jedne lisice koju je život učinio opreznom i jednog mudrog, nježnog konja.

Svi zajedno istražuju svijet, uče voljeti i grade svoje neobično prijateljstvo.