Jučer je u našoj knjižnici održana 13. po redu manifestacija Noć knjige. Cilj ovog već tradicionalnog događanja je promicanje knjige i čitanja,  prije svega hrvatske autore i njihova djela. Manifestacija objedinjuje dva važna datuma,  Svjetski dan knjige i autorskih prava 23. travnja i Dan hrvatske knjige 22. travnja.

Ove godine orgaNoć knjige 2024. 1nizatori Noći knjige odabrali su moto „Kad je prizma kataklizma: knjige za izazovna vremena“ te možemo zaključiti da je ovogodišnja tema organizatora bila pogođena. Ravnatelj Knjižnice Stjepan Stjepić uveo je raspravu o kataklizmi recenzijom knjige „Lelujave sjene“ mladog kanadskog autora Christiana Guaya-Poliquina. Predstavljeni su gosti predavanja – dr.sc. Josip Haramija, predsjednik agronomskog društva i Darko Marković, dipl. inženjer elektrotehnike.

 

 Tema zanimljive rasprave bile su kataklizme o kojima u svakodnevnom životu gotovo uopće ne razmišljamo, kao što su npr. dostupnost električne energije, proizvodnja hrane, rat, potresi, poplave i sl., a zainteresirani u publici postavljali su predavačima pitanja.