Na današnjoj radionici "Slušam, pričam, stvaram" posvetili smo vrijeme Valentinovu koji se svake godine održava i slavi 14. veljače. 

Legenda o ovom prazniku potječe još iz davnog Rima dok je kršćanstvo bilo potpuno nova i mlada religija. Tadašnji car Klaudije I.  bio je zabranio ženidbu muškarcima. Smatrao je da oni neće htjeti ići u rat ako iza sebe budu morali ostavljati obitelji. Međutim, svećenik po imenu Valentin suprotstavio se caru. Potajno je počeo održavati vjenčanja mladih parova koji su to željeli. To je činio sve dok ga car nije otkrio. Nakon toga car naređuje da ga se utamniči, a potom i smakne te 14. veljače Valentin biva pogubljen. Nedugo zatim Valentina se proglašava svecem. Zato se svake godine na ovaj dan slavi Valentinovo, dan ljubavi i zaljubljenosti zato smo na radionici izrađivali srca kao znak ljubavi. Djeca su na papiru dobila srce te su ga trebali ukrasiti raznim tehnikama, kao što su papirići, gumbići, pomponi, šljokice i krep papir. Oni su tako vježbali motoriku i razvijali maštu.

 

Nakon radionice teta Đuka je kao i svaki put pročitala priču za laku noć koja se također nastavila u tonovima ljubavi. Teta Đuka čitala je slikovnicu o Bubi, Mari i Bari. Slikovnica govori o Bubi koji se osjećao usamljeno te je želio na neki način privući svoje prijatelje na druženje. Dugo se dvoumio kako to učiniti te je jedan dan na list papira napisao pozivnicu prijateljima da dođu na zabavu. Vjetar je odnio papir do prijatelja te su svi došli na zabavu, čak i Mara i Bara. Buba je bio presretan te se odmah zaljubio u Baru. Ostatak priče te čeka u našoj knjižnici. Dođi i posudi slikovnicu!