Povodom Valentinova 14.2. u holu ludbreške kinodvorane održana je večer poezije i filma u zajedničkoj organizaciji Centra za kulturu i Gradske knjižnice i čitaonice „Mladen Kerstner“ Ludbreg.

U prvom dijelu večeri predstavljena je pjesnička zbirka „Izmišljeni atelje“ mlade svestrane umjetnice Klare Thavenet, umjetničkog imena Arbod. Poeziju iz zbirke naizmjenično su čitali pjesnikinja Klara Thavenet te moderatori Ljubica Ribić i Milan Novak. Autorica je i repala neke svoje stihove uz pratnju Miroslava Vađunca na bubnjevima.

Nakon čitanja poezije koja je, prema moderatoričinim riječima, vrlo zrela i snažna, gosti u publici pojedinačno su čestitali autorici Klari Thavenet.

Klara Thavenet dobitnica je nagrade Milivoj Cvetnić koju dodjeljuje Društvo prijatelja knjige iz Hrvatske Kostajnice za zbirku „Izmišljeni atelje“, a za koju je pogovor napisao cijenjeni antologijski književnik Enes Kišević. Klara se osim pisanja bavi i glazbom, slikanjem, animacijom, izradom kolaža i fotografijom.

Osim Valentinova, 14. veljače obilježava se i Međunarodni dan darivanja knjiga te je Gradska knjižnica i čitaonica „Mladen Kerstner“ prigodno sudionicima poetsko-filmske večeri pripremila i darovala knjige.

U drugom dijelu večeri prikazana je romantična komedija „Udar sreće“ – novi, jubilarni 50. film u karijeri redatelja Woodyja Allena.