Hrvatska radiotelevizija sprema projekt povodom 50. obljetnice premijere „Gruntovčana“ koja je prikazana na tadašnjoj Televiziji Zagreb. Ekipa HRT-a tim je povodom došla u Gradsku knjižnicu i čitaonicu „Mladen Kerstner“ Ludbreg kako bi snimila dokumentarac u trajanju od 52 minute.

Prema riječima autora, scenarista i redatelja Mladena Čapina: „Radi se o fenomenu „Gruntovčana“, a to uključuje i gospodina Kerstnera i Krešu Golika i sve ljude koji su stvarali, sve ljude koji su glumili i naravno, o Podravini, o ljudima, o mentalitetu, o fenomenu Dudeka koji živi danas – tako da smo došli na sve te lokacije to nekako zabilježiti, dokumentirat' i složiti jedan dokumentarni film.“

Na upit ravnatelja Knjižnice gosp. Stjepana Stjepića o planovima i emitiranju dokumentarnog filma, Mladen Čapin odgovara da je u tijeku prvi set od ukupno dva seta snimanja. Drugi set snimanja predviđen je za početak srpnja koji je vezan i za Ludbreg i za Mladena Kerstnera. Montaža se planira u rujnu ove godine, tako da dokumentarni film bude gotov početkom 2025. godine.

Ekipa koja radi na projektu i koja je danas snimala u prostorijama Knjižnice sastoji se od producentice Sunčane Hrvatin Kunić, direktora fotografije Davora Petričića, ton-majstora Darija Mačešića, rasvjetljivača Domagoja Vranara, asistentice Jasne Petraković i samog autora, scenarista i redatelja Mladena Čapina.