U novoj smo godini 2024.! Nije se opet uspjela okupiti cijela grupa,  valjda to više ne trebamo ni spominjati, život se događa, bolesti, smrti ...nas nekoliko veselih i zdravih okupili smo se u slavlju prilika koje ćemo si sami kreirati i dobrodošlici onima koje će nam svojevoljno doći.

Započeli smo izborom crtića gdje bi svačiji bio zastupljen nekoliko minuta jer je većina ipak bila dugometražnih. Tetina oprema, odnosno signal baš nije bio spreman pa smo se ipak zadovoljili malim ekranom na mobitelu, prijedlozi su bili: Vuk i sedam kozlića, Indominus Rex (dinosaur iz Jurassica) te Janko Strižić. U ova zadnja dva teta baš nije upućena, eto joj prilike...

Danas smo se osim jačanje jezične pokretljivosti bavili prepoznavanjem i uparivanjem slogova - pripremamo se za naše vještine čitanja i pisanja.

A za sve te nove izazove, zadatke ili prilike važna je i naša emocionalna stabilnost, pažnja i koncentracija pa smo to danas dijelili.  Pričali smo o tome što volimo u vrtiću ili školi.

Dok je teta spremala stol za piknik, počeli smo s igrom. Igra isto skriva svoje izazove. Kako se uskladiti? Čija je ideja bolja? Tko se nametne? Ipak, sve se više otvaramo iskrenosti, dijeljenju igračaka, zajedničkom poticanju na zajedničko pospremanje za sobom.

Srećom da je teta donijela fina peciva i cedevitu  iz Zagreba jer neki od nas ne jedu nikakve salame, ni majonezu, ni kisele krastavce, niti piju gazirana pića. Neki ipak da. Različiti smo. Zahvalili smo jedni drugima i veselo ponijeli svoje darove, čekamo novu subotu u našoj Knjižnici!

Vaši Slovkići