Nakon uspješnih promocija u Koprivnici,Varaždinu i Mostaru članica naše knjižnice, književnica Zdenka Čavić, zbirku eseja „Most preko želja“ predstavila je i u Ludbregu.

Riječ je o zbirci u kojoj kroz 43 eseja autorica piše o emocijama, koje, kako je napisala Sonja Smolec, „gospodare našim  um-duh-tijelo sustavom mijenjajući naš život bili mi toga svjesni ili ne… Od prvoga do zadnjega eseja Zdenka propitkuje stanje naše svijesti, ponire u one dijelove nas samih koje do sada nismo poznavali, ili im nismo posvećivali dovoljno pažnje kroz čudesno putovanje u sebe, otvarajući put istini o prirodi života i postojanja“.

Zdenka Čavić do sada je objavila osam knjiga, a ovom posljednjom pozicionirala se među poznate autore esejiste. Kao kruna njenog dosadašnjeg književnog rada svakako je prijem u Društvo hrvatskih književnika. A u iznimno uspješnoj godini svakako treba spomenuti i nagradu Zvonimir Golob za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu.

Iznimno uspješnu i emocijama bogatu književnu večer sa Zdenkom Čavić vodila je Edita Kutnjak Zlatar, a u glazbenom dijelu programa nastupila je mlada pijanistica Tena Benjak.