Na današnjoj radionici "Slušam, čitam, stvaram" bilo nas je sve skupa dvanaest. Danas smo bili u dva termina, mali i veliki.

Svi smo čitali istu priču o Zmaju Dodi. Priča govori o zmaju koji živi u svijetu bajki i vrlo je neposlušan. U toj zemlji bajki zmajevi ljudima služe za grijanje. Ljudi slože sve za ogrijev, a zmajevi pušu u drva i zapale drva, jer znamo da zmajevi "rigaju" vatru. No, zmaj Dodo je nestašan pa ljudima namjerno gasi vatru sve do trenutka stradavanja patuljka Franka. Zmaj Dodo je ugasio vatru patuljku Franku koji se skoro smrznuo na hladnoći, ali ga u zadnji čas spašava velik zmaj. Veliki zmaj je objasnio Dodi da to više ne radi jer je vrlo opasno od toga dana Dodo više ne gasi vatru, nego je pali i pomaže ljudima. Nakon priče, djeca su bojala zmajeve po vlastitom izboru. Kasnije smo se svi zajedno igrali i pjevali razne dječje pjesmice. Dođi i vi s nama slušati, pjevati, čitati, razgovarati, pjevati, bojati, smijati se.

Stvaraonica 22.11

 

 

 

Teta Anamarija nakon radionice "Slušam, čitam, stvaram" djeci od 2 do 5 godina čitala je priču "Tri praščića". Priča govori o tri brata praščića koji su putovali svijetom i odlučili su se vratit doma i sagraditi svaki svoju kuću. Jedan je kuću sagradio od granja, drugi od slame, a treći od cigle. Nakon par dana došao je gladan vuk i otpuhao kuće od slame i granja. Praščići su se sakrili u kuću od cigle jer tu vuk nije mogao otpuhati. Praščići su vuka nasamarili da u kuću uđe kroz dimnjak. Vuk je ušao i pao u vrući kotao. Praščići su ga izvukli van i dogovorili su se da će biti prijatelji te su mu zamotali rep. Čiča miča gotova je priča. Dođite i vi na riču svake srijede!