Dolazi nam ljeto, pa smo našu radionicu započeli morskim temama :

   Graciella se zadovoljna vratila sa svog maturalca, pa nam je ispričala svoje doživljaje: U ranim jutarnjim satima autobusom su krenuli iz Ludbrega prema Zadru. Zaustavili su se u Rastokama i divili se ljepoti slapova i prirode.

   Posjetili su NP Krka, gdje su također uživali u ljepotama, vidjeli su slapove Krke, labudove, ribice...U Zadru su razgledali znamenitosti (grad, pozdrav suncu, morske orgulje...). Razgledali su i Šibenik, te posjetili solanu u Ninu. Zabavljali  su se, družili i bilo im je lijepo.

   U razgovor o moru uključila su se i ostala djeca, prepričavali smo doživljaje s mora, razgovarali o morskim životinjama...

  Pročitali smo priču "San morskog konjica" ( o malom morskom konjicu koji je otkrio Mjesec i zaneseno ga gledao...Ljuljao se sve više, ne bi li ga dohvatio.

  Gledao je kako mu se zvijezde ljuljaju na repu i otimaju se za njega. Želio je i on tako sjati od ljubavi i imati svoju zvijezdu...I imao ju je, a da to nije ni znao.

  Malu, crvenu morsku zvijezdu koja se dokotrljala do njega i obožavala ga svakim svojim krakom. "Vidi me, opazi me, voli me !" Voljela ga je zvjezdano i očarano,  ali on je nije primjećivao...)

  Kraj priče izmislili smo mi : Jednog dana morski konjic je ipak primjetio malu  crvenu morsku zvijezdu i ona je bila jako sretna. Konjic ju je gledao kako se smije  i shvatio je da ga ona voli. Rekao je "Pa ja sam našao svoju zvijezdu !".

  Postala mu je cura, veselo su plivali morem i mahali Mjesecu i zvijezdama na nebu. Izradili smo morskog konjica na valu. Obojali smo konjica svojim omiljenim  bojama, obojali morski val, nacrtali njegovu morsku zvijezdu i ostale morske stanovnike.

  Na kraju smo se počastili grickalicama i sokom !