Za vrijeme okupljanja crtali smo kredama, pisali poruke, igrali se našim stolnim igrama.

  Graciella nam je ispričala da je bila na zanimljivom izletu u Zagrebu.

  Posjetili su Tehnički muzej, Zvjezdarnicu, bili su u kazalištu, razgledali grad, te se na kraju počastili ručkom u McDonalds-u.

  Igraonicu smo započeli veselom igrom "Tko sam ja?" (djetetu koje pogađa na čelo smo nalijepili sličicu životinje ili biljke, te je to dijete, ili teta, pitanjima ostaloj djeci pogađalo tko je). Sva djeca     uključila su  se s interesom u ovu zabavnu igru i ponovili smo je nekoliko puta.

  Razgovarali smo o pripremama za Uskrs u obiteljima, nabrojili simbole Uskrsa : pisanice, zečići, pilići, proljetno cvijeće...

  Pročitali smo pričicu Uskrsni zečić, o zečiću Mišku koji više nije htio raznositi jaja, jer je mislio da u to, da zečići donose jaja više nitko ne  vjeruje. Bio je tužan, jer su mu se prijatelji u školi rugali i nisu mu vjerovali da on to radi. Majka mu je rekla da bi djeca bila žalosna da im ne donese jaja, pa su se dogovorili da će na svako jaje napisati:

Sretan Uskrs želi ti zečić Miško! Tako će svi znati da  je jaje donio baš on. I sva će djeca biti sretna. I Miško je bio sretan!

  Nakon prepričane priče djeca su izrazila svoje emocije : na početku su s Miškom bili tužni, a na kraju sretni.

  Izradili smo zečića Miška, obojali ga, stavili na drveni štapić i stavili mu u šapice pisanicu koju nosi djeci.

  Glumili smo sa zečićima, izmišljali kratke dijaloge, slušali dječje pjesmice o Uskrsu.