Možete li zamisliti kako izgledaju „Dve rali zmeržnjenoga jognja“?

Teško je spojiti naizgled nespojivo, vatru i led. Ali kad i ako se spoje dolazi do burne reakcije koja promatraču može izgledati neopisivo lijepo i ti prizori u realnom svijetu često oduzimaju dah.

Nešto slično otkrit će nam u utorak  4. travnja u 18:00 u svoj stihovima iz zbirke „Dve rali zmeržnjenoga jognja“, varaždinski pjesnik Tomislav Ribić koja je svome autoru donijela prestižnu književnu nagradu Kamov za 2022. godinu.

Dobio je naš  prijatelj Tomislav brojne nagrade za svoj pjesnički i književni rad. S ponosom spominjemo i njegovo uspješno sudjelovanje na našem Recitalu kajkavske poezije „Božo Hlastec“. Za pjesmu „Noč gda je Tomica premišlal o kmici na koncu mesta Brucea Speingsteena dobio je drugu nagradu i srebrni „Kaj“.  Ta je pjesma i začetak njegove nove zbirke Psihodelički jukebox. Bio je to radni naziv zbirke "Dve rali zmeržnjenoga jognja" koja je proglašena najboljom knjigom u 2022. godini i koju će Tomislav Ribić ludbreškoj publici predstaviti u utorak, 4. travnja u 18 sati u Vijećnici Centra za kulturu i informiranje "Dragutin Novak".