Danas smo u našem razgovoru saznali da je većina djece u nedjelju gledala crtić "Cvrčak i mravica", koji im se jako svidio, pa su ukratko ispričali sadržaj.

   Razgovor smo nastavili o tome gdje cvrčak i mravica, pa i svi kukci žive, što se događa u prirodi, po čemu znamo da nam uskoro dolazi proljeće...

   Pročitali smo priču "Proljetne suze", o dječaku Janu koji se posvađao, pa čak i potukao sa svojim najboljim prijateljem Matijom, koji je gazio travu i lijepe proljetnice.

  Janu je bilo žao trave i cvijeća. Ipak, bilo mu je žao i zbog svađe s prijateljem, pa je razmišljao i našao rješenje kako da se pomiri s prijateljem. Napisao mu je pismo i upitao ga da li se želi pomiriti.  Matija je u pismu zaokružio odgovor DA i obećao je da će, poput Jana od sada i on čuvati proljetnu travu i cvijeće.

  Djeci se najviše svidio kraj priče, a svi smo se složili s tim da moramo čuvati prirodu, u kojoj ćemo sada sve više boraviti.

  Drvenim bojicama nacrtali smo proljetne slike.

  Na kraju smo proslavili Sebastianov 9. rođendan. Čestitali smo mu i pjevali rođendansku pjesmu, poklonili veliku čestitku i slatkiše. On nas je počastio.