Gradska knjižnica i čitaonica „Mladen Kerstner“ Ludbreg nastavila je suradnju s Dječjim vrtićem „Krijesnica“ Mali Bukovec.

Čitanjem priča, aktivnošću koja može razveseliti svako dijete ulazimo u svijet mašte, kreativnosti i novih svjetova gdje je sve moguće. Tako je teta Đuka čitajući stranicu za stranicom slikovnice Buba, Mara i Bara (autor Bruno Mezić) prepričala djeci da i sitne bubice u prirodi vole biti voljene i piti čaj i jesti keksiće u društvu skakavaca, mrava, stršljena i  s vremenom postanu  društvo koje uz pjesmu zna uživati na osunčanoj vlati trave.

Oni malo stariji slušaju od tete Đuke priču:  Nauči biti pristojan uz Slonka Tonka. Slikovnica je to iz zbirke priča "Živimo zajedno" gdje se djeca nauče pravila lijepog ponašanja i pritom dobro zabave.

Slonić Tonko je veseljak, no nekad zna biti nepristojan. Ne čeka svoj red, kiše u druge životinje i nikad ne sluša što mu se govori. Krokodil Ćiro odluči mu na zabavan način pomoći da bude pristojniji. I tako Tonko, a uz njega i djeca vrtića „Krijesnica“ naučila su danas da se ne smije gurati, da mogu lijepo pozdraviti svoje prijatelje i kako mogu koristiti maramicu umjesto rukava kada brišu nos.

Nakon odslušanih priča djeca uzimaju svoje bojice i oživljavaju buba mare i sloniće u razne boje, kako to samo djeca i znaju. Puna mašte i svojih dječjih razigranih svjetova.