Danas nas je bilo puno i bili smo baš vesela knjižnička ekipa...Prvi puta nam je došla prijateljica Olivija, s kojom smo se upoznali i poželjeli joj dobrodošlicu.

Obzirom da nas je ovaj vikend razveselio snijeg, djeca su opisivala svoje snježne doživljaje ( grudali su se, sanjkali, pravili snjegoviće, šetali...)
Teta Jasna je pročitala pjesmicu "Ptičica zimi", koja govori o tužnoj i gladnoj ptičici u snijegu, koju je nahranio dobar dječak. Zajednički smo ispričali slikopriču, kojoj smo dali naslov "Gladne ptičice". Dječaku iz priče dali smo ime Sebastian. Ispričali smo priču : "Na dvorištu je bilo nekoliko ptičica, koje su bile jako gladne i bilo im je jako hladno. Dječak Sebastian provirio je kroz prozor i dao im je mrvice kruha. Bile su jako sretne i zahvalne. Sjetio se da bi im mogao staviti kućicu, koju je i stavio, a ptičice su ušle unutra i pronašle hranu. Kad je došlo proljeće, ptičice su veselo pjevale dječaku, koji je bio sretan, a i one su bile sretne."Otpjevali smo i pjesmicu "Vrapčić u zimi".
Na kraju smo izradili ptičice i kućice od kartona, koje smo obojali drvenim bojicama i flomasterima, te nalijepili ptičicu na kućicu za ptičice.