U današnje dvije subotnje radionice naprije smo započeli istraživati nove edukativne i didaktičke igre i igračke na koje nam je pažnju skrenula naša draga knjižničarka teta Margareta, a mi joj kažemo i Megi. 

Magnetne ploče gdje formirate oblike po oslikanim predlošcima te savitljivi špageti gdje se možete prepustiti brojnim graditeljskim aktivnostima pomoću i priloženih kopčica - odlične su za poticanje i razvoj fine motorike te vizuomotorne percepcije i koordinacije te razvoj pažnje i koncentracije, a i širenju ideja u kreativnosti.

Dalje smo prionuli na opis slike dječje ljetne igre u parku čime smo obogaćivali svoj rječnik, razvijali vještine uočavanja i prepričavanja. 

Zatim smo imenovali razne sličice i potom se bavili prepoznavanjem početnog i završnog glasa u riječi za poticanje fonemske i fonološke svjesnosti.

Sve ove dosad navedene aktivnosti pomažu i potiču razvoj predčitačkih vještina kao i predvještina pisanja.

Ovaj dio rada smo zaokružili predmatematičkim vještinama kroz jezično razumijevanje npr.jučer, danas, sutra, pojma  količina, prije i poslije...a također i samim prepoznavanjem brojeva na papiru...

Nismo zanemarili ni gimnastiku govornih organa, a razvili smo ih u predvježbe za glasove L i S.

Nije prošlo ni bez igre....a i teta Taja je opet bila roda koja lovi te mršave žabice.

I da, priznajemo vam, mi sad više uopće ne možemo bez piknika.

Ovaj put smo jeli kao poljski radnici, pravi težaci (špek, šunka i tirolska...), rekoše dječica da uvijek treba biti tako! 

Zbog toga smo imali i posebne razgovore o dobroti i zahvalnosti, ponajprije za naše roditelje.

Veselimo se duplim radionicama u našoj Knjižnici u veljači!