Obilježavanje 100-te obljetnice rođenja poznatog ludbreškog pjesnika Bože Hlasteca Gradska knjižnica i čitaonica počinje u četvrtak 19. siječnja 2023. s početkom u 18 sati panel diskusijom pod naslovom “Božo Hlastec – pjesnik zavičajne kajkavske lrike“. Ovime ujedno počinje tradicionalna kulturna manifestacija 8. dani Bože Hlasteca.  Panelisti su mr. Ernest Fišer i Lidija Novosel, prof.

Središnji događaj 8. dana Bože Hlasteca ove je godine 6. Recital kajkavskog pjesništva  koji će se održati u subotu, 21. siječnja s početkom u 18:00 u kino dvorani Centra za kulturu i informiranje „Dragutin Novak“. Tom će se prigodom nakon autorskog čitanja podabranih pjesama objaviti imena pobjednika podijeliti nagrade za tri najbolje pjesme ovogodišnjeg recitala. Iz tiska izlazi i Zbornik pjesama recitala kajkavskih pjesama „Božo Hlastec“ pod naslovom „Faloček kraja našega“ u kojem su odabrane pjesme s recitala iz 2021., 2022. i 2023. godine.

U programu 8. dana Bože Hlasteca od 19. - 26. siječnja sudjelovat će učenici i nastavnici Osnove škole Ludbreg i Osnovne škole Sveti Đurđ u sklopu nastave hrvatskog jezika.