Pogledajte što vam preporučamo.

 

ODJEL ZA ODRASLE

  • Domaća književnost
  1. Hotel Wartburg / Zoran Žmirić
  2. Klub čitatelja / Pavao Pavličić
  3. Putujuće kazalište / Zoran Ferić
  4. Mater Dolorosa / Jurica Pavičić
  5. Uljezi / Danijel Špelić
  6. Prvi kralj / Velimir Deželić
  7. Tesar / Božidar Prosenjak
  8. Božanska dječica / Tatjana Gromača
  9. Vrijeme koje se udaljava / Mirko Kovač
  10. Tozuki / Marija Jurić Zagorka
  • Strana književnost
  1. Ubojita Finlay Donovan / Elle Cosimano
  2. Dobitna kombinacija / Susan Elizabeth Phillips 
  3. Od početka bijaše laž / Gregg Olsen
  4. Saga o Forsyteima / John Galsworthy 
  5. Snijeg / John Banville
  6. Napušteni psi i usamljena srca / Lucy Dillon
  7. Anđeoska poruka nade / Lorna Byrne 
  8. Tako je volim / Marie Force
  9. Dioba vlasti / Vince Flynn
  10. Čitam te kao knjigu / Emily Henry

DJEČJI ODJEL

  • Slikovnice
  1. Božić pauka Mreška / Sonja Tomić
  2. Teta Mraz / Elise Primavera
  3. 24 božićne čarolije / Valerie Claisse
  4. Nauči igrati pošteno uz Vodenkonja Grgu / Adrienne Heymans
  5. Mica Poštarica / Nada Horvat
  6. Vučja šuma / Nora Brech 
  7. Božićno drvce / Filip Kozina
  8. Cmoljac zna! / Željka Vrbančić
  9. Nauči kako postati oprezan uz Mišicu Mašu / Adrienne Heymans
  10. Pričam ti priču / Joff Brown

 

Zoran Žmirić: Hotel Wartburg

Hotel

Roman ovog suvremenog hrvatskog autora počinje retrospektivno, od trenutka kada glavni lik vozi očev auto koji evidentno odbrojava svoje zadnje kilometre. Time je simbolično naznačeno i cijelo ozračje ovog djela – retrospektiva odnosa s ocem kroz Wartburg, njegov automobil, kao lajtmotiv i podsjetnik na obiteljsku prošlost i razne situacije koje se kroz roman kronološki nižu kao okidač za široki spektar emocija – od razočarenja, gorčine, zamjeranja pa do praštanja na koncu. U tom smislu cijeli roman je svojevrsno sentimentalno putovanje na kotačima Wartburga.

 

Elle Cosimano: Ubojita Finlay Donovan

Ubojita

Ubojita Finlay Donovan urnebesno je duhovit roman o majci koja postaje plaćeni ubojica. Finlay Donovan, samohranoj majci i posrnuloj spisateljici krimića, sve je krenulo nizbrdo. Bivši muž joj je iza leđa najurio dadilju, a jutros je morala poslati svoju četverogodišnju kćer u vrtić s kosom zalijepljenom samoljepljivom vrpcom na glavu nakon nesretnog događaja sa škarama. Samu činjenicu da je uspjela stići na ručak sa svojom agenticom smatra pravim malim uspjehom. No dok s agenticom razgovara o radnji svog najnovijeg kriminalističkog romana, žena za susjednim stolom pogrešno shvati njihov razgovor te sada smatra da je ona plaćeni ubojica koja se za naknadu rješava tuđih problematičnih muževa. A kad joj žena krišom ostavi papirić s imenom i obećanjem da će za obavljeni posao dobiti izdašnu svotu novca, Finlay odjednom počinje kovati planove koji se ne tiču više samo njezina romana. Na kraju krajeva, znate kako kažu: pišite o onome što poznajete.

 

Sonja Tomić: Božić pauka Mreška

Božić

Priča govori o pauku Mrešku i najljepšoj, najblistavijoj Zvjezdici Sjajani, koja je plijenila Mreškov pogled i srce. Toliko je žudio da joj se makar na časak približi i poljubi je - da je zaboravio i jesti. Molio je i netopira i sovu Mudricu, da ga uzdignu do Sjajane, ali nisu uspjeli prići niti do njezinog repa. Izmučen, pauk Mreško zaspao je, a kad se na Božić probudio, cijela njegova špilja iskrila je zlatnožutim sjajem, koji je dolazio iz malog bića, netom rođenog i položenog na hrpu slamice. Dotaknuvši djetetov dlan, pauk očuti sa svih strana svjetlost, koja ga stane uzdizati sve više i više k njegovoj ljubljenoj Zvjezdici "u Dan koji ne pozna sutona".