Radionicu smo započeli govornom igricom "Izgovaramo brzalice", u kojoj smo se baš dobro zabavili i nasmijali... Morali smo brzo izgovarati rečenice, kao što su : Maša maše majušnom mašnom. U šumi miš lišćem šuška. Mišo nešto šapće Maši. Crnim crtama crtam crni crtež... Nakon zabavne igrice poigrali smo se s veselim sovicama.

Svako dijete dobilo je po jednu sovicu, o kojoj je svatko izmislio po jednu pričicu.
Ivan : Moja sova zove se Đuro. Đuro je plave boje, ima velike oči i voli jesti crve. Ima prijateljicu, sovicu Žutku.
Sebastian : Moja sova je žuta i zove se Žutka. Jednom davno Žutka se probudila u noći. U noći je letjela i srela je Đuru. Malo je razgovarala s njim i otišla je ponovo spavati. Onda se opet probudila i bila je sretna jer je ponovo vidjela Đuru i poigrala se s njim.
Graciella : Moja sova je zelene boje i zove se Zelenka. Jučer joj je bio rođendan i danas u noći joj je došla prijateljica i darovala joj je poklon. Zelenka se jako razveselila.
Ana : Moja sovica zove se Ljubičica. Ljubičaste je boje. Kad se probudila, igrala se i netko joj je pokucao na vrata. To je bila prijateljica Žutkica. Igrale su se i od kocaka gradile toranj.
Nakon ovih lijepih pričica bojali smo sovice., a teta Đuka za kraj nam je pročitala slikovnicu "Dabrov dućan" u kojoj je jedan od likova bila i mudra sova...