Kao stranci 204x300Kao stranci, Lisa Kleypas; s engleskoga jezika prevela Silvija Čolić


Knjiga Kao stranci četvrti je dio serijala Obitelj Ravenel. Prvi dio je Hladnokrvni zavodnik, drugi dio Udaja za Winterbornea i treći dio Igra s vragom. Govori o ženi koja je ispred svojega vremena, a upušta se u vezu s čovjekom koji ne slijedi pravila.
Doktorica Garrett Gibson, jedina liječnica u Engleskoj, odvažna je i neovisna poput muškarca — zašto onda ne bi i uživala kao muškarac? Ipak, do sada nije bila u iskušenju upustiti se u aferu. Ethan Ransom, bivši detektiv Scotland Yarda, galantan je koliko i tajnovit. Slovi za plaćenog ubojicu, a kome je zapravo odan, nitko ne zna. Jedne uzbudljive noći prepuste se snažnoj međusobnoj privlačnosti prije nego što ponovno postanu - stranci.

 

 

slomSlom, Jean Hanff Korelitz; s engleskoga jezika preveo Ervin Felić


Grace Reinhart Sachs psihoterapeutkinja je koja živi sređenim životom u visokim krugovima New Yorka. Odana je svojem mužu, dječjem onkologu, njihovu sinu Henryju i pacijentima za koje se skrbi u vlastitoj ordinaciji. Njezini su dani ispunjeni poznatim ritualima: živi u istom stanu na Manhattanu u kojem je odrasla i svako jutro šalje Henryja u istu elitnu školu koju je i sama pohađala.
Bogato terapeutsko iskustvo pokazalo joj je koliko žene zavaravaju same sebe u vezama i brakovima te Grace piše knjigu naslova „Trebala si znati“, u kojoj upozorava žene da bolje slušaju svoju intuiciju na početku veze. No, nekoliko tjedana prije izlaska knjige u njezinu se životu otvara ponor: jedna nasilna smrt, muž koji je nestao bez traga i neprekidni lanac zastrašujućih spoznaja. U jeku sve većega javnog skandala, zgrožena činjenicom da je i sama pala u zamku protiv koje se borila cijeli svoj profesionalni život, Grace mora do temelja srušiti svoj dotadašnji svijet i za sebe i sina sagraditi novi život.
Prema romanu autori serije „Male laži“ snimili su HBO-ovu seriju u kojoj su glavne uloge imali Nicole Kidman, Hugh Grant i Donald Sutherland.

 

 

asimetrijaAsimetrija, Lisa Halliday; s engleskoga jezika prevela Vlatka Valentić


Prema izboru niza američkih i britanskih medija, knjiga godine 2018. Tri priče koje možemo čitati svaku za sebe i bez reda neraskidivo se sklapaju u remek-djelo koje romanu kao književnoj vrsti suptilno otvara nove obzore te postavlja ključna pitanja o prirodi fikcije.
Alice, mlada urednica romansijerskih ambicija, u New Yorku 2002. stupa u ljubavnu vezu s mnogo starijim piscem. Na Božić 2008. Amara, Amerikanca iračkog podrijetla, na putu u posjet bratu u Irak, britanska imigracijska služba tijekom vikenda zadrži na londonskom aerodromu kao sumnjivu osobu. Legenda američke književnosti 2011. u intervjuu za BBC govori o glazbi koju bi ponio na pusti otok.
Proslavljeni debitantski roman djelo je autorice koja objavljuje već godinama. „Asimetrija“ istražuje neravnoteže na kojima se gradi dramatika ljudskih odnosa: nejednakosti životne dobi, moći, talenta, bogatstva, zemljopisa i pravde.