6. veljače 2018.   U POČETKU BIJAŠE ŽIVOTSaša Zavrtnik je rođen u Varaždinu gdje je završio osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje maturiravši kao kemijski tehničar. Nakon srednje škole upisao je diplomski studij na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje diplomira stekavši naziv doktora veterinarske medicine. Od strane Trinitiy Graduate School of Apologetics and Theology, Kerala, Indija, dodijeljena mu je diploma magistra teologije. Na teološkom učilištu Mihael Starin u Osijeku stekao je magisterij bogoslovlja. Radi na Geotehničkom fakultetu u Varaždinu u Laboratoriju za geokemiju okoliša. Bavi se pitanjima podrijetla i smisla života. Autor je djela "U početku bijaše Život" gdje se razmatra izvorište svega postojećeg - svemira, Zemlje, života i vlastitog podrijetla. Obiteljski je čovjek, oženjen i otac troje (uskoro četvero) prekrasne i neponovljive djece. Voli boraviti u prirodi i proučavati život pčela. Velika mu je želja pomoći ljudima u otkrivanju svrhe osobnog života kako bi ga oplemenili i bili radosniji i ispunjeniji. U početku bijaše život: razmatranje izvorišta svega postojećeg: svemira, Zemlje, života i vlastitog podrijetla Djelo uvodno objašnjava važnost spoznaje osobnog podrijetla i poziva na razmatranje tematike podrijetla svemira, Zemlje i života na njoj. Nadalje, u prvom dijelu kritički se osvrće na osnovne postavke teorije evolucije. Zatim, u drugom dijelu pojašnjava biblijski izvještaj o stvaranju. U trećem dijelu pokušava odvagnuti težište vjere oko početka svega postojećeg i podrijetla života temeljem primjera iz žive i nežive prirode. Zaključno, djelo sažima osnovne postavke i iz njih izvlači konkretne zaključke. Na kraju knjige stoji literatura i dodatak s kratkim biografijama poznatih znanstvenika čijim citatima je djelo prožeto. Knjiga je bogato ilustrirana te sadrži mišljenje i osvrt sveučilišnog profesora biomedicinskih znanosti.
 
17. listopada 2017.
MOJA AUSTRALSKA PRIČA


U sklopu programa "Čitajmo domaće" (1. 6. 2017. - 30. 9. 2017.) ugostili smo gđu. Tugu Tarle koja nam je govorila o svojoj knjizi kao i o samom životu u Australiji. O dobrim i lošm stranama. Nakon toga smo proglasili najčitače.
Kategorija odrasli:
1. Jadranka Martan (33 pročitane knjige)
2. Krešimir Kovačić (28 pročitanih knjiga)
3. Biserka Kutnjak (19 pročitanih knjiga)

Kategorija djeca:
1. Hana Maltar (31 pročitana knjiga)
2. Ilona Rak (24 pročitane knjige)
3. Luka Jerešić (12 pročitanih knjiga)
 
20. lipnja 2017. ŠVEDSKA GRENČICA
     


Gospođa Ines Hrain je u sklopu programa Epicentar emocija u Centru svijeta predstavila svoj novi roman - "Švedska grenčica". Ulomke iz knjige su nam čitali Edita Kutnjak - Zlatar, Đuka Kokanović, Katerina Zagorc i Aleksandar Horvat a kroz ovo druženje nas je provela Ljubica Ribić iz udruge Ritam Misli.
 
18. svibnja 2017. SVE ŠTO OSTAJE SAMO LJUBAV JE

Gospođu Ivanu Plechinger jedan dio čitateljstva pamti po glazvi , drugi je vole slušati u programu Narodnog radija no tek se stvara publika koja će je voljeti kao književnicu.
Naime nedavno je objavila svoj prvijenac, svojevrsnu knjigu samopomoći: "Ono što ostaje, samo ljubav je" koju smo ovom prilikom predstavili u našoj Knjižnici.
 
4. ožujka 2017. O ANNEET I DRUGO

Predstavljanje knjige Roberta Jaića.
Knjiga govori o mladiću Albertu i njegovom životnom rastu od ulaska u pubertet do početka dvadesetih godina njegovog života, a kao inspiracija autoru su poslužili pojedini trenuci vlastitog života. Knjiga je nastajala dvije godine i prema riječima autora namijenjena je svima.
 
9. prosinca 2016. HERETICI

Predstavljanje knjige Vladimira Jakopanca
Vladimir Jakopanec, autor romana U zamci Nefretitis i zbirke kratkih proča Omorina, u svom novom romanu Heretici inspiriran je posve novom temom, koja u ns još uvijek nije dovoljno obrađena. U fokusu njegova promišljanja ovog puta je sudar novih, iluzornih i starih, okoštalih društvenih i religijskih ideja i sustava tradicionalno katoličkom, hrvatskom tlu dvadesetog stoljeća...
Pročitajte Više
 
15. studenog 2016. Predstavljanje Pjesmarice Ane Katarine Zrinski

U sklopu programa Čitajmo Grofovski (Dober večer, gospon grof) dana 15. 11. 2016. održano je predstavljanje Zbirke pjesama Ane Katarine Zrinski. Zbirku je predstavio akademik Josip Bratulić...
Pročitajte Više
 
21. listopada 2016. Predstavljanje zbirke kratkih priča Ivana Varge -
Knjiga ot Štefeka z Međimorja

Gradska knjižnica i čitaonica Mladen Kerstner organizirala je 21. listopada 2016. godine u Centru za kulturu i informiranje predstavljanje knjige Ivana Varge. Nakon ljetne akcije "Čitajmo domaće" u Mjesecu hrvatske knjige predstavljamo domaćeg autora i zbirku priča...
Pročitajte više
08. srpnja 2016. Predstavljanje brošure Mladena Kerstnera ml.
"Mladen Kerstner - književnik i otac"
16. lipnja 2016. Predstavljanje knjige Hrvoja Jurića -
Cestom Leda do kraja svijeta
12. travnja 2016. Predstavljanje knjige Alena Sambolca - Bitka
21. ožujka 2016. Predstavljanje knjige Vjekoslava Prvčića - Prosti pad
23. studeni 2015. Druženje s književnikom Brunom Šimlešom
17. studeni 2015. Predstavljanje knjige Zdenke Čavić "Kaj vu meni"
03. studeni 2015. Predstavljanje knjige Kristiana Novaka "Črna mati zemla"
16. lipanj 2015. Predstavljanje knjige Barice Pahić Grobenski
5. svibanj 2015. Predstavljanje knjige Pere Pernjaka "Vrijeme pravih kapetana"
13. ožujak 2015. Predstavljanje knjige Slavice Čulić - Darovi prirode.
23. veljača 2015. Predstavljanje knjige Matije Severa - Jarilike.
25. listopad 2014. Predstavljanje Podravskog zbornika za 2014.
11. travanj 2014. Predstavljanje edicije "Sabrana djela Frana Galovića I-VI"  
07. siječanj 2014. Predstavljanje brošure "Marija Winter" - Milivoja Dretara  
14. studeni 2013. Predstavljanje brošure 'Slobodna Podravina' - Milivoj Dretar
21. prosinac 2012. Dojdite ljudi veseliti se - Božićni koncert Vlade Mihaljevića