EKSPEDICIJA GRUZIJA-KAVKAZ 2016.

Po drugi put smo ugostili g. Mateja Perkova koji nas je kroz zanimljivo predavanje proveo Gruzijom i Kavkazom. Ujedno nam je predstavio i svoju novu putopisnu knjigu "Želim dotaknuti nebo".

OSLOBODITE SVOJE POTENCIJALE

Predavanje je održala Tatjana Novosel iz Centra Brahma Kumaris, Zagreb dana 29. 9. 2017. u trajanju od 18.30 do 20.00 sati. Ovo druženje je bilo duhovnog karaktera s akcentom na istraživanje samoga sebe.

MITSKA VODA DRAVA
       
26. rujna 2017. ugostili smo kustosicu etnografskih zbirki Muzeja Čakovec gđu. Janju Kovač koja je održala predavanje
pod nazivom "Mitska voda Drava" u kojem nas je pobiže upozna s vjerovanjem o mitskim bičima koja su bila vezana uz rijeku Dravu.

Nakon predavanja posjetitelji su mogli razgledati izložbu fotografije gđe. Ive Lulić koja nas je svojim radovima provela kroz mistični svijet vila i vilenjaka.

DUŠA INDIJANCA
     
19. rujna 2017. godine održano je predavanje Nove Akropole koje je pripremio g. Marin Božić na temu kulture sjevernoameričkih indijanaca, njihove glazbe, vjerovanja i kulture opčenito.

MAROKO


Putopisno predavanje Vesne Ploh i Karin Milak kojim su nas provele kroz magičnu zemlju Berbera - Maroko.

TAJNE SAMOPOŠTOVANJA

Tatjana Novosel (udruga Brahma Kumaris) je održala dana 23. lipnja 2017. godine još jedno u nizu predavanje namjenjeno duhovnom razvoju.

ABORIDŽINI -vrijeme snova

16. lipnja 2017. godine održano je predavanje Nove Akropole koje je pripremio g. Marin Božić na temu ovog drevnog australskog naroda, njegove duhovne kulture, vjerovanja i muzičke baštine.

OD MRTVOG MORA DO GALILEJSKOG JEZERA

     
2. lipnja 2017. gospođa Ljerka Lesjak je po četvrti put gostovala u našoj Knjižnici, ovoga puta s predavanjem na temu Izraela. Na svom zanimljivom putovanju prešla je put od Galilejskog jezera do Mrtvoga mora i na tom putu vidjela puno zanimljivih mjesta s kojima nas je pobliže upoznala na ovome predavanju.

LJUDSKI ODNOSI
     
19. svibnja 2017. održano je predavanje Nove Akropole na temu - Ljudski odnosi -
O ljudskim odnosima nam je govorila predavačica Branka Valentić.

SVE ŠTO NAM TREBA JE LJUBAV
Predavanje Tatjane Novosel (Centar za duhovni razvoj Brahma Kumaris)
15. svibnja 2017.
     
U svom zanimljivom predavanju gđa. Novosel nam je kroz svoja vlastita životna iskustva i općenite prikaze događaja i životnih situacija prikazala kako je razumijevanje, strpljivost i naravno - ljubav -  sve što nam je potrebno za plovidbu pučinom života.
A najvažnija ljubav je ljubav prema sebi, mnogo puta bi si trebali postaviti sljedeće pitanje: Što bih ja napravio/la u ovom trenutku da budem sretan/na?

KLIOFEST 2017.
Cheguevara - junak ili terorist, predavanje prof. Milivoja Dretara
     
U sklopu četvrte manifestacije Festival povijesti pod nazivom Kliofest 2017. diljem Hrvatske održana su predavanja s povijesnom tematikom. U sklopu te manifestciji ugostili smo 12. svibnja 2017. prof. Milivoja Dretara koji je održao predavanje pod nazivo Cheguevara - junak ili terorist te nas je pobliže upoznao s ovom povijesnom osobom.

PUTUJMO U SAHARU
 
24. travnja 2017. ugostili smo Damira Vujnovca koji nam je na zanimljiv način približio Saharu i njene stanovnike kao i maraton u kojem sudjeluje već dvije godine. Posjetitelji predavanja imali su priliku vidjeti zbirku literarnih radova koje su napravili djeca iz Sahare pod nazivom "Volim Saharu".

PREKO GRANICA
     
21. travnja 2017. održano je putopisno predavanje i predstavljanje knjige Saadata Hasana Manta "Preko granica". Knjigu je predstavio urednik Krešimir Krnic.

     
6. travnja 2017. obilježili smo Svjetski dan zdravlja i tom prilikom se kroz predavanje o ludbreškom zdravstvu prisjetili zdravstvenih djelatnika koji su svojim mukotrpnim radom i zalaganjem unaprijedili zdravstvo na našem području u druge polovic dvadesetog stoljeća .

     
31. ožujka 2017. Predstavljena je brošura "Priče i legende iz Lodbringova grada" autora Milivoja Dretara u sklopu edicije Ludbreška razglednica.

     
24. ožujka 2017. Održano je predavanje Nove Akropole na temu Azteci

     
9. 3. 2017. Održano je već tradicionalno predavanje Silvije Kolar-Fodor na temu proizvodnje zdrave hrane i svega vezanog uz to.

     
7. 3. 2017. Ugostili smo predavača, prof. Milivoja Dretara s predavanjem na temu ludbreške kroničarke Marije Winter, povodom njenog 105. rođendana.

     
28. 2. 2017. održano je predavanje Nove Akropole sna temu kralja Arthura

     
17. 2. 2017. Putopisno predavanje djevojaka iz Ludbrega koje su posjetile Iran

     
27. 1. 2017. održano je predavanje Nove Akropole pod nazivom ATLANTIDA
 
     
16. 12. 2016. održano je predavanje Nove Akropole pod nazivom KELTI

     

22. 11. 2016. održano je predavanje Nove Akropole pod nazivom FROM - kako biti čovjek