Čitanje priča u vrtiću Iskrica - 03.04.2017.

                                  

Većoj grupi djece u vrtiću teta Đuka je pročitala priču "Ogledalce", autora Grigora Vteza. Zabavna priča o jednom ogledalu i četiri životinje od kojih je svaka tvrdila da ogledalo priprada njoj. Što se događalo i tko je na kraju otišao doma s njim, doznajte u ovom velikom klasiku. Za djecu mlađe grupe pak, pročitala je priču "Psića je strah odlaska doktoru", autorica Tatjane Gjurković i Tee Knežević.

                                Čitanje priča naglas - 20.03.2017.

 

     

Danas su tete iz Knjižnice malim pacijetima čitali priču "Psića je strah ići doktoru", autorica Tatjane Gjurković i Tee Knežević. Priča je to o jednom psiću koji se prhladio i boljelo ga je grlo. Strah od odlaska doktoru ublažit će, a tko drugi nego mama, a čekanje na red... joooj, pa to je strašno, pogotovo ako netko izađe iz ordinacije plačući. Ali zato slušati priču dok nas teta doktor ne pozove, ma kakav strah, nestaje u jednom trenu niti ne primjetivši ga.

     

Svjetski dan čitanja naglas - 16.02.2017.

 

   

Povodom obilježavanja Svjetskog dana čitanja naglas, čitalačka družina Knjižnice posjetila je Pedijatrijski odjel Doma zdravlja u Ludbregu i pročitala priču "Princeza", autorice Sanje Pilić. Mali pacijenti su načulili uši i pažljivo pratili čitanje, zaboravljajući da će se uskoro susresti s "tetom u  bijelom". A tek kad su dobili  slikovnice na dar, strah od bijele kute je pobjegao kroz vrata u hladan dan, rukice su prevrtale po slikicama  knjigica, a ozarena lišca su bila dokaz da je cilj bio postignut.

    

                                      Epicentar emocija u Centru svijeta 

 

             

 

Dana 24.02.2017., po prvi puta u Ludbregu, u GKČ Mladen Kerstner, obilježio se 

Svjetski dan čitanja naglas za odrasle. Program je bio osmišljen tako da su autori-gosti čitali svoje kratke priče, a prisutni su uživali  u njihovoj interpretaciji. Autorica Ljubica Ribić otvorila je večer s pričom "Latice nevidljivih tratinčica". Na prvo slušanje vratila nas je u mladost kada smo zaneseni prvim simpatijama i ljubavima otkidali latice s cvijeta i govorili: voli me, ne voli me... Međutim, kako je priča išla dalje, smiješak s  usana slušatelja je nestajao shvativši strepnju i isčekivanje malih, ostavljenih anđela ((iz bogzna kakvih razloga), da ih neko dobro srce  prigrli i pruži im topli dom. Od iste smo autorice čuli još i jednu razigranu priču "Žeđ".

Milan Novak, svojom pričom "Vrata"  poveo nas je u doživljaj koji se može dogoditi svakome od nas u svako doba, ali ipak sa sretnim završetkom-buđenjem iz sna. Ovaj autor, porijeklom iz Slovenije, pročitao je i priču "Lov na velikonočna jajčka" na svom materinjem jeziku. Humor iz njegovih priča i način interpretacije dugo su zadržale smijeh na licima slušatelja. Ivan Picer u svojim pričama i pjesmama podsjeća nas na nekadašnje okupljanje susjeda, prijatelja i pričanje priča uz petrolejsku lampu. Svojom pričom "Pismo s Podravine" dočarava nam povezanost ljudi bez obzira na geografsku udaljenost i "informiranje" kaj se je novoga zgodilo v selu. Veoma zanimljive i šaljive su bile i priče: "Ne me mama pustila" i "Štela bi se navčiti harmoniku igrati" . Što reći o Vladimiru Milhaljeviću Kantoru? Obol ovom obilježavanju, osim pričama, dao je i svojom glazbom. Prebiranjem prstiju po gitari dajući milozvučnost divnim riječima oduševio je slušatelje i svojim glasom pjevajući nama poznate i malo poznate pjesme. Svoj doprinos programu dao je pričama "Talijanek" i "Fatamorgana".

 

13. 2. 2017.  VUK KOJI JE TRAŽIO LJUBAV

Orianne Lallemand i Eleonore Thuiller u vrtiću Iskrica, Ludbreg

9. 2. 2017. TETA ĐUKA JE ČITALA PRIČU VUK KOJI JE TRAŽIO LJUBAV Orianne Lallemand i Eleonore Thuiller u vrtiću Smjehuljica, Ludbreg

 

U DOMU ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE "SMIRAJ" LUDBREG

PRIČE ČITAMO SVAKOG ČETVRTKA U POPODNEVNIM SATIMA.