Poštovana gospođo Edita Kutnjak-Zlatar

 

          Kad čovjek doživi nešto posebno lijepo, a da nije planirano i očekivano, ostaje zatečen dobrotom, ljepotom, toplinom. Ja sam upravo to doživjela 7. travnja o.g. uz Vašu prisutnost.

          Kako su na sam moj rođendan 10. 2. Varaždinsko književno društvo, Ogranak Matice Hrvatske Varaždin, Glazbena škola Varaždin i Knjižnica "Metel Ožegović", Varaždin sa svojim ravnateljem gospodinom Mariom Šoštarićem i gospođom Ljubicom Ribić pripremili prekrasan program, te uz prisustvo cijele moje obitelji više od toga nisam mogla očekivati.

          Međutim još taj dan gospođa Ljubica rekla mi je da 7. 4. o.g. idemo u Ludbreg, gdje nas očekuje posebno iznenađenje. Nisam odmah shvatila o čemu se radi, već sam mislila da odlazimo na njezine redovne glazbeno - pjesničke večeri, koje nam Ona priprema već duže vrijeme.

          Ali kada je program započeo u toj prekrasnoj dvorani dvorca Batthyany s divnom pjesmom zbora Kapela Paulina Warasdin uz vođenje dirigenta gospodina Zdenka Kušćera, a poslije i sa malim tamburašima KUD-a Juraj Lončarić, došle su mi suze, jer su me podsjećali na moje praunuke.

          Dalje su izmjenično 25 mojih pjesama iz "Kaplje kiše" veoma lijepo kazivali Đurđa Kokanović, Snježana Hranić i Aleksandar Horvat i uz Vas draga gospođo Edita, koja ste uz moje pjesme na prekrasan poetski način govorili o meni i mojoj ljubavi za pjesništvo. O nekoliko poznatih starih domaćih popjevki i opernih arija od kojih su dvije bile moje, naša draga i veoma poznata operna pjevačica gospođa Barbara Othman sve je pripremila.

          Kako sam se ja to cijelo vrijeme osjećala, mogli ste i sami primjetiti. Bio je to za mene jedan veliki pozitivni šok u kojem se nisam mogla ni snaći.

          Vi uz našu dragu gospođu Ljubicu zaista znadete izvrsno pripremiti i voditi glazbeno-pjesničke i veoma kulturne večeri. To govorim iz vlastitog iskustva, jer sam ja u Varaždinu u Kavani Korzo pripremala i vodila večeri poezije i glazbe kroz pet godina. Od srca Vam čestitam.

          Za sve što ste mi pripremili bila sam jako razdragana, i kada ste me prozvali da sama pročitam dvije pjesme, to sam učinila srdačno i toplo, kako ih i doživljavam.

          Oduševljenje i mene, ali i svih prisutnih, vjerujem da se ne doživaljava ovako često. Svi smo si napunili svoje ponekad i prazne baterije, jer smo doživjeli prisutnost duhovnog osvježenja, koje smo odnijeli kući i duboko pospremili u svoj duhovni zaključani koferčić.

          Još jednom Vam neizmjerna hvala za sve doživljeno večeras sa željom da ovako lijepo nastavite i dalje.

          Uspjeh je fantastičan.

 

                                                                                            Ružica Juras - Varaždinka